Festival Acústica convoca 108.000 persones en la seva millor edició

L’Acústica supera la barrera dels 100.000 espectadors per primera vegada a la història convocant 108.000 espectadors, que supopsa un Creixement del 8% respecte l'any passat

Redacció.-Després de 17 anys, el Festival Acústica de Figueres continua oferint una experiència única al seu públic multitudinari. Des de la comoditat de l’espectador, als vuit espais escènics que espongen el públic en els moments de màxima afluència, tots els serveis i oferta gastronòmica que el festival ofereix, el gran cartell musical diürn i nocturn ple de noms consolidats i emergents de l’escena musical catalana, i el seu emplaçament en el dalinià casc urbà de Figueres, són les claus de l’èxit.
Obrir l’escenari de la Rambla per primera vegada en dijous per acollir el concert de La Raíz i la programació de l’exitós artista emergent Lildami o Quimi Portet, catapulta l’assistència de públic d’aquest dia històricament més fluix de públic, a nivells de divendres o dissabte.
A part de Lildami, grups emergents com Senyor Oca -guanyadors del darrer Sona9-, Banannabeach,Serial KillerzPupil·les o Paula Valls, sorprenen amb les seves actuacions. Fa disset anys que l’Acústica exerceix d’amfitrió i prescriptor de molts dels grups que triomfen en el futur. Paral·lelament, el nou escenari a la plaça de la Palmera ha permès al públic descobrir sense les aglomeracions habituals propostes d’excel·lència com Joanjo BoskPupil·lesNuria GrahamJudit Neddermann o Iseo & Dodosound.
Els que tampoc han fallat són els grans grups programats al certamen de Figueres, que reuneixen milers de persones en cadascuna de les seves actuacions. Des de l’Alfred Garcia, que ja va aplegar un grapat de públic a les proves de so de la tarda, als imparables Love of LesbianEls CatarresJoan Dausà,Albert Pla -amb la col·laboració sorpresa d’Alfred Garcia-, Animal o Doctor Prats, atrauen autèntiques marees humanes que han omplert de gom a gom els escenaris de la Rambla i de la plaça Catalunya.
L’aposta sense complexes pels artistes del país i la responsabilitat de ser el festival estratègic de pop-rock de Catalunya, distinció que atorga la Generalitat de Catalunya als festivals que excel·leixen i millor representen el gènere al seu país, demostren que es pot dur a terme un festival d’èxit amb una programació amb el 90% d’artistes catalans.
Amb tot, l’Acústica és més que un festival de música. Una vegada més ha fet que el centre urbà de Figueres sigui un gran espai d’oci on els espectadors no només han pogut assistir a concerts sinó que també, han omplert a vessar la Zona de Food Trucks, el Market, l’Acústica Club o la Fira del disc de col·leccionista.
L’Acustiqueta, la programació diürna i familiar de l’Acústica, mereix menció a part, com al festival familiar més multitudinari del país. Els Buhos en família de divendres i les actuacions de Marc Parrot i Eva ArmisénReggae per Xics dissabte i el clàssic concert per a infants de l’Orquestra Di-versionesi l’actuació de la nova generació de Macedònia, han omplert Figueres de pares i fills que gaudien, alguns per primera vegada, d’un gran festival en família.
L’oficina figuerenca Promo Arts Music, organitzadora de l’Acústica de Figueres, considera l’Acústica2018 com la millor de la història. Més de 108.000 persones i una quarantena de concerts avalen aquest model de festival gratuït que aposta per mostrar els grups emergents i els consolidats de casa amb més èxit de la temporada. Tot un termòmetre de la música catalana de la temporada, que tanca la temporada de festivals d’estiu