El festival del circ de Figueres bat rècord d’ocupació amb un total de 31.473 espectadors

Rússia i Xina s’emporten els tres Elefants d’Or del 6è Festival Internacional del Circ

Redacció.- Amb pràcticament una ocupació del 100% – 31.473 butaques ocupades-, el Festival Internacional del Circ de Figueres referma la seva consolidació tant a la seva ciutat i territori com a nivell mundial. Un esdeveniment que només amb sis anys s’ha posicionat al costat del gran Festival de Montecarlo, i que avui ja és una referència per artistes, directors i professionals del circ a nivell internacional estan entre els 5 festivals d’aquest tipus més importants del món.
El Festival ha afrontat aquesta la nit el seu major repte, l’Espectacle d’Or, o altrament conegut com la Gala dels Premis. Les millors companyies de l’espectacle Blau i Vermell, després de ser valorades pel Jurat internacional, han competit a la Gala d’Or per aconseguir algun dels guardons oficials, els elefants d’inspiració daliniana d’or, plata i bronze. Les 16 atraccions finalistes seleccionades per formar aquesta gala han estat les següents: Vladyslava Naraieva, Alexey Ishmaev, Hooligang acrobatic troupe, Troupe Grechushkin, Evgueni Komisarenko, Bilby, Xinjiang production and construction corps Acrobatic Troupe (2 atraccions), Acrobatic Quartet led by Prilepin, Baltabarín, Alexander Lichner & Donoban Rodríguez, Asel Saralaeva, Duo Cabaret, Duo Medel, Hebei Acrobatic Troupe i Trilogy.
ELS PREMIATS
Les màximes distincions de la 6a edició del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres són per Acrobatic Quartet led by Prilepin (volteig acrobàtic – Rússia), Troupe Grechuskin (saltadors – Rússia) i Xinjiang Acrobatic Troupe (equilibris – Xina).
Hebei Acrobatic Troupe (escala lliure – Xina), Duo Cabaret (cordills aeris – Ucraïna) i Alexander Lichner & Donoban Rodríguez (cintes aèries – Espanya/El Salvador) són les atraccions guardonades amb la plata, seguides dels elefants de bronze que s’emporten Evgueni Komisarenko (agility dogs – Rússia), Vladyslava Naraieva (equilibris – Ucraïna) i Trilogy (equilibris – Etiòpia).
Les atraccions seleccionades per la Gala d’Or també han optat aquesta nit als premis que atorga directament el jurat internacional del festival. Hooligang Acrobatic Troupe (volteig acrobàtic – Rússia) recollirà el Premi de la Imatge i  Asel Saralaeva (gats – Rússia) el de Crítica. No ens podem oblidar, però, del Premi del Públic, un guardó atorgat per tots els espectadors que durant aquests 4 dies han passat per les sessions programades de les semifinals: els Espectacles Blau i Vermell. Enguany, el número del Duo Medel (mà a mà – Mèxic) ha robat el cor de tots els espectadors del Festival, emportant-se, doncs, aquest emotiu premi.
El certamen també compta amb un seguit de Premis Especials que s’han lliurat per clausurar la gala: Premi Especial Carles Navales; Premi Especial Pallasso Totó; Premi Alain Frère; Firebird Productions; Kobzov Circus d’Ucraïna; Ruscircus.ru; Great Moscow State Circus; Cirque Medrano; AG Studios; Burguscircus.com o Gran Circ Nikulin de Moscou.