El 5è Jazz Festival L'Estartit concentra els seus concerts en 4 dies, del 19 al 22 de juliol, i estrena una ubicació excepcional al Molinet

Hi actuen Stefano Bollani, Paquito D'Rivera, Julian Lage i el trio Fresu, Galliano, Lundgen entre d'altres

Redacció.- El Jazz Festival l’Estartit vol ser el festival de jazz de referència de la Costa Brava. Amb aquest propòsit, arriba enguany ja a la seva cinquena edició, que es va presentar a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. El festival, que tindrà lloc del 19 al 22 de juliol, dóna ales a les diferents branques del jazz i ho fa gairebé des del bell mig de la Mar Mediterrània.
Amb la cinquena edició, arriben dues novetats importants. La primera: el Jazz a l’Estartit adquireix una nova dimensió en un nou emplaçament i un nou format. El Molinet, que comença al final del passeig Marítim del Port de l’Estartit i que uneix la costa amb la roca de la Punta del Molinet, es transformarà en l’escenari excepcional del jazz. A més, a tocar de l’escenari, hi haurà l’anomenat village del Molinet, amb una de les vistes més boniques de les Illes Medes, que convidarà el públic i els artistes a gaudir d’un acurat servei de bar i restauració.
L’altre gran novetat és que enguany el festival concentrarà la seva programació jazzística en quatre dies del dijous 19 al diumenge 22 de juliol; a diferència de les edicions passades quan el festival s’allargava durant tot el mes de juliol només durant els caps de setmana. Així, els concerts i les sessions de dj’s-jams començaran a la tarda i s’allargaran fins ben entrada la matinada. Cada di, l’entrada permetrà gaudir de la triple sessió de concerts programada.
“Pretenem crear un espai obert i compromès amb les seves arrels, dedicat al jazz, la música blues, la fusió i l’ànima, tot mantenint la proximitat i un ambient acollidor”, ha declarat Montse Faura, directora del Festival.
Segons Genís Dalmau, president de l’Entitat Municipal Descentralitzada de l’Estartit, l’èxit del Jazz Festival l’Estartit rau en el fet que“fuig dels festivals eclèctics amb una proposta definida només de jazz”.
El pressupost d’enguany ascendeix a 120.000 euros, –“amb el que fem miracles”, en paraules de Faura-, dels quals el 32% són aportacions públiques, el 44% privades i el 24% és taquilla.
Respecte a la programació, nou concerts de màxima qualitat conformen el cartell d’enguany. En aquesta edició, comptarem el 19 de juliol amb el vibrant sextet de swing O Sister! i l’admirat jove guitarrista Julian Lage Trio. El divendres 20, es podrà gaudir de l’homenatge jazzístic de Bruce Barth trio a la banda de rock americana Grateful Dead i l’estrena del darrer treball amb so brasiler de Stefano Bollani.
El dissabte 21 obrirà la nit La Suite salada, Premi Enderrock 2018 al millor disc de jazz, projecte liderat pel saxofonista Albert Cirera i els tres tambors; seguida de la nova col·lecció de temes del disc Mare Nostrum II de Paolo Fresu, Richard Galliano i Jan Lundgren. El diumenge 21 clausura el festival el to alegre i festiu de la The Street of New Orleans & Mark Braudpels carrers i places de l’Estartit; el blues, el soul, el country i el folk del pianista i cantant Jonah Smith amb el guitarrista David Soler; i, finalment, el saxofonista cubà Paquito D’Rivera, que celebra aquest any el seu 70è aniversari amb una gira internacional acompanyat pel trio del pianista Pepe Rivero.