Festival de Creació Contemporània

L’obra ‘Sentinels’ guanya el premi Embarrat

Els artistes Madhuban Mitra i Manas Bhattacharya (Índia) han estat reconeguts amb el premi Embarrat 2015 d’arts visuals i sonores de l’exposició “La Gran Màquina II”. Aquests artistes participaven amb la seva instal·lació Sentinels, una sèrie de 6 videoretrats de guàrdies de seguretat realitzats a la desapareguda fàbrica National Instruments Ltd de Calcuta, l’única fàbrica de càmeres fotogràfiques de l’Índia.   

L’obra ha estat escollida entre la selecció de 25 artistes seleccionats entre un total de 277 propostes presentades a la convocatòria. El premi està dotat amb 2.000 euros. També s’ha concedit el premi Embarrat IEI que ha recaigut a l’artista Estela Ortiz (Terrassa, 1988) per l’obra Serving Handbook: Standard appropiate expresions.Aquest nou guardó és una de les novetats d’aquesta segona edició de l’Embarrat. El Premi IEI consta d’una exposició individual el 2016 produïda per l’IEI i comissariada per Anselm Ros, a la Sala Gòtica de l’Insititut d’Estudis Ilerdencs (IEI), i de la qual s’editarà un catàleg.

El jurat ha estat presidit per Glòria Picazo (Directora del Centre d’Art La Panera de Lleida) i Anselm Ros (Comissari de l’Institut d’Estudis Ilerdencs), i ha comptat amb la col·laboració de Josep M. Ganyet, comunicador i professor de nous mitjans de comunicació audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra; Alexandra Laudo, directora de la plataforma de comissariat Heroínas de la Cultura i comissària a Sant Andreu Contemporani; Albert Mercadé, director de la Fundació Arranz-Bravo i Ramon Sicart, director de la Galeria Sicart de Vilafranca del Penedès.