El Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona, a punt per inaugurar la seva 7a edició

El Festival ja porta més de 25.000 entrades venudes

Una ciutat de carpes al Camp de Mart de Girona
El passat dijous 1 de febrer va començar la instal·lació de les diferents carpes al Camp de Mart de La Devesa de Girona, on tindran lloc els diferents espectacles programats per a la setena edició del Festival Internacional del Circ, la primera que tindrà lloc a Girona.
En total s’han alçat 2 carpes gegants i 4 auxiliars amb una superfície al sòl de 4.482m2 que es reparteixen en:

  • Gran Carpa blanca central circular de 52m. de diàmetre, 14,5 m. d’alçada, amb cabuda per a 2.206 espectadors i visibilitat total mercès al seu innovador sistema de màstils en arcada exteriors. És on transcorreran les 14 representacions programades: 4 escolars, 4 de l’espectacle Blau, 5 del Vermell i la Gala de Premiats (Espectacle Or).
  • Dues carpes vestíbul: una primera rectangular de 15 x 40m seguit d’una segona de circular de 42m. de diàmetre on es disposaran els serveis de cafeteria, restauració, llibreria, estands de patrocinadors, punt d’informació, etc. Les dues de lliure accés.
  • Carpa pels Artistes de 675 metres quadrats per a ús de camerinos, zona d’escalfament, cantina d’artistes i personal.
  • Carpes auxiliars, per a ús de sala vip, sala de reunions del Jurat, sanitaris…

Dos grups electrògens generaran la potència de llum suficient per als equips de so i per als més de 200 projectors que il·luminaran les actuacions: un total de 5.300 metres de cablejat garantiran el subministrament elèctric. Diversos calefactors industrials garantiran una temperatura permanent de 21ºC al conjunt de les carpes. Durant els darrers 8 dies i encara avui, 76 tècnics de muntatge treballen sense fre per a que tot estigui a punt el 22 de febrer, dia de l’estrena.
Una torre de Babel pel millor espectacle de circ de la nostra història
Ja han arribat a Girona, via port i aeroport de Barcelona, i superats els corresponents tràmits duaners, els carregaments de material artístic de cadascuna de les 24 companyies convidades: trapezis, cables de funàmbul, bàscules, etc. Des del passat dia 16, els 88 artistes assagen sense fre sota una carpa en funcionament gairebé les 24 hores, ja que per a realitzar les dues semifinals son necessaris 7 dies intensos de proves per tal que es coordinin a la perfecció els artistes amb els dissenyadors de llum i so, la regidoria tècnica i l’orquestra.
Entre ahir i avui arriben a Girona els 18 membres del Jurat del Festival encarregats de puntuar cadascuna de les atraccions del Festival i atorgar els premis de l’esdeveniment: els elefants dalinians d’or, plata i bronze.
Segons la direcció del Festival, l’espectacle d’or d’enguany persegueix el repte de convertir-se en el millor espectacle de circ de la nostra història: pel nombre d’artistes i països participants, per la qualitat de les atraccions i dinàmica de la producció.
Avui dijous el Festival ja porta més de 25.000 entrades venudes, per tant queden aproximadament 5.000 butaques lliures. Les entrades que oscil·len entre els 10 i els 42€ poden seguir adquirint-se per a totes les funcions a la Taquilla del Teatre Municipal (de dimarts a divendres de 13 a 17h) i ara també diàriament a la Taquilla del mateix Festival, al Camp de Mart de La Devesa, d’11h a 20.30h.