El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona viurà el seu major creixement en l’edició de 2019

El Palau de Fires de Girona acollirà una nova fira comercial internacional: el ‘Circus World Market’, un punt de trobada mundial dels professionals dedicats al món del circ

Redacció.-Per a l’edició 2019 la Gran Carpa d’espectacles del Festival estarà connectada directament al Palau de Fires per on entraran tots els espectadors. El Palau tindrà una doble funció: D’una banda absorbir les activitats que fins ara es realitzaven a les carpes vestíbul (cafeteria, terrasses, signatura d’autògrafs, photocall, llibreria, control d’accés), carpa VIP i Jurat, carpa WC i cantina d’artistes. D’altra banda, per a acollir una nova fira comercial internacional: el ‘Circus World Market’ a la que a partir d’avui estan cridats a participar com a expositors la gran diversitat d’empreses d’arreu del món que tenen als directors, artistes i aficionats al circ entre els seus principals clients.
Amb la creació de Circus World Market, Circus Arts Foundation, la promotora del Festival, pretén crear el punt de trobada mundial dels professionals dedicats al món del circ en tots els seus múltiples horitzons: artistes, mànagers, directors, tècnics, etc. Coincidint amb la presentació del 8è Festival es llança el nou web, imatge i material promocional en 6 idiomes (català, castellà, francès, anglès, rus i xinès) de Circus World Market i arrenca la comercialització dels seus estands arreu del món.
Amb el traspàs de serveis i activitats al Palau de Fires deixaran de muntar-se al sòl del Camp de Mart les carpes de vestíbul, de sanitaris i VIP el que suposarà reduir a la meitat l’ocupació de superfície de carpes de l’anterior edició: de 6 carpes l’any passat a 3 pel 2019. Entre carpes i palau firal en resulten 8.430 m2 dedicats al circ internacional de qualitat, tres mil més que l’any 2018.
Des que va finalitzar l’anterior edició, la direcció artística del Festival ha emprès la tasca de seleccionar 24 atraccions de primer nivell mai vistes dins la pista d’un circ a Europa occidental per tal de vestir els programes de les dues semifinals de la propera edició. Fins avui s’han realitzat dos viatges a Ucraïna i un a la Xina i encara en seguiran un a Perú (juliol), dos a Moscou (setembre) i un més a la Xina (novembre) per tal de completar la prospecció necessària. En paral·lel als desplaçaments, diàriament es visualitzen desenes de candidats via vídeo proporcionats tant per companyies estatals, com mànagers o artistes directament.
Cal destacar que, per cinquè any, l’equip de creatius de l’estudi de disseny català Matrioska, liderats per l’argentí Jesús Porra, ha concebut el cartell del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or. Al damunt d’un cel amb els colors propis del trenc d’alba, la trapezista nord coreana Kil Hye Song, convidada a la popera edició d’Elefant d’Or, sobrevola la ciutat de Girona que mostra part del seu skyline. És un escenari oníric: amb l’arribada del Festival, Girona somia amb el Circ de Qualitat proposat pels millors artistes inèdits a Europa.