El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona viurà el seu major creixement

Redacció.- Després de l’èxit sense precedents de la seva darrera edició amb més de 30.000 espectadors i aforaments del 100% en els seus 5 dies de celebració, Elefant d’Or es planteja pel 2019 un doble repte: d’una banda créixer en aforament afegint un dia més amb dues representacions extra i, d’altra banda, creant, en paral·lel, al Palau de Fires, la única fira sectorial d’empreses del sector circense que se celebra al món: Circus World Market.

Més dies, funcions i localitats

Per segona vegada des de la seva creació l’any 2012, el Festival del Circ creix un dia arribant, doncs, als sis dies d’actuacions. La propera edició d’Elefant d’Or se celebrarà del dijous 14 al dimarts 19 de febrer 2019, el que suposa:

  • El dilluns ja no serà, com era habitual fins ara, el dia de l’Espectacle Or, la gala final del Festival amb entrega dels elefants dalinians, sinó que aquesta se celebrarà el dimarts 19.

  • El dilluns 18 serà el Dia de l’Espectador del Festival amb totes les categories de butaca al preu únic de 18€ (excepte llotja vip central, llotja frontal i butaca bronze). Serà la primera vegada que el Festival proposa aquesta jornada i l’única ocasió en que es podran veure el mateix dia les dues semifinals d’Elefant d’Or: els espectacles Vermell i Blau. L’afegit d’aquest nou dia obeeix a tres factors:

    • Donar cabuda als centenars d’espectadors que l’any passat es varen quedar a darrera hora sense entrada

    • Atraure més públic universitari, en especial aquells estudiants que passen el cap de setmana fora de la ciutat

    • Facilitar la visita al Festival d’aquells professionals del món del circ que treballen el cap de setmana

En resum, es passa de les 14 representacions de 2018 (4 per a públic escolar més 10 a públic general) a 16 (4+12) i s’amplia en 4.280 butaques més, resultant-ne un aforament total disponible de 34.240 butaques: el major volum d’entrades mai proposat fins ara en els 7 anys de Festival.

Neix ‘Circus World Market’ al Palau de Fires

Per a l’edició 2019 la Gran Carpa d’espectacles del Festival estarà connectada directament al Palau de Fires per on entraran tots els espectadors. El Palau tindrà una doble funció:

  • D’una banda absorbir les activitats que fins ara es realitzaven a les carpes vestíbul (cafeteria, terrasses, signatura d’autògrafs, photocall, llibreria, control d’accés), carpa VIP i Jurat, carpa WC i cantina d’artistes. Dit d’una altra manera, les carpes Vestíbul, VIP i WC desapareixen i diferents espais del Palau els donaran cabuda: la sala d’actes serà la sala de recepció de professionals i personalitats, la sala de reunions del primer pis la de reunió del Jurat, el restaurant de la Fira serà una nova cantina d’artistes oberta a tothom o els lavabos seran els del públic. Tot plegat per a millorar el confort i l’experiència dels espectadors d’Elefant d’Or.

  • D’altra banda, per a acollir una nova fira comercial internacional: el ‘Circus World Market’ a la que a partir d’avui estan cridats a participar com a expositors la gran diversitat d’empreses d’arreu del món que tenen als directors, artistes i aficionats al circ entre els seus principals clients.

Amb la creació de Circus World Market, Circus Arts Foundation, la promotora del Festival, pretén crear el punt de trobada mundial dels professionals dedicats al món del circ en tots els seus múltiples horitzons: artistes, mànagers, directors, tècnics, etc.

Meitat d’ocupació del Camp de Mart. Més metres quadrats per a gaudir del millor Circ

Amb el traspàs de serveis i activitats al Palau de Fires deixaran de muntar-se al sòl del Camp de Mart les carpes de vestíbul, de sanitaris i VIP el que suposarà reduir a la meitat l’ocupació de superfície de carpes de l’anterior edició: de 6 carpes l’any passat a 3 pel 2019, de 5.408 m2 a només 2.754.

Amb tot però el Festival suma la superfície del Palau de Fires que només de sòl expositiu (sense contar WC, sales de reunions o restaurant) ja suma 5.676 m2. Així doncs entre carpes i palau firal en resulten 8.430 m2 dedicats al circ internacional de qualitat, tres mil més que l’any 2018.

Una prospecció mundial a la recerca de l’excel·lència artística

Des que va finalitzar l’anterior edició, la direcció artística del Festival ha emprès la tasca de seleccionar 24 atraccions de primer nivell mai vistes dins la pista d’un circ a Europa occidental per tal de vestir els programes de les dues semifinals de la propera edició.

S’han realitzat dos viatges a Ucraïna, dos a la Xina i dos a Moscou. En paral·lel als desplaçaments, diàriament es visualitzen desenes de candidats via vídeo proporcionats tant per companyies estatals, com mànagers o artistes directament.

Les atraccions del Festival

Troupe Krasnov – Rosgoscyrk Russian State Circus (Rússia) – Funàmbuls

National Circus of Pyongyang – RPD de Corea (Corea del Nord) – Trapezi

Danylo & Oskar – Ucraïna – Mà a mà

Opposition” led by Saralaev – Rosgoscyrk Russian State Circus (Rússia) – Perxes aèries

Pepe Jardim – Firebird Productions (Brasil) – Comicitat

Mademoiselle Di-Di – Rosgoscyrk Russian State Circus (Rússia) – Malabars

National Circus of Pyongyang – RPD de Corea (Corea del Nord) – Salts a la bàscula

Martinez Brothers – Colòmbia & Japó – Icaris

LunaStorme – Estats Units – Cercle aeri

Mistery of Gentleman – Mongolian Circus Production (Mongòlia) – Volteig acrobàtic sobre esferes

Secrecy” by Denis Degtiarev – Chernov Creation (Rússia) – Màstil aeri

Sergio Paolo – Xile – Malabars de rebot

Tuga – Xile – Comicitat

Plotnikov Group – Chernov Creation (Rússia) – Equilibris en escales volants

Duo Hien Phuoc – Vietnam – Cintes aèries

Marionettes – Mongolian Circus Production (Mongòlia) – Salts a la corda

Fujian Acrobatic Troupe – Xina – Lassos

The Flyers Valencia – The I.A.A. Agency (Colòmbia) – Roda de la mort

Fujian Acrobatic Troupe – Xina – Diàbolos

The King Dome of Gamo – Ethio Circus Entertainment (Etiòpia) – Cercles

National Circus of Pyongyang – RPD de Corea (Corea del Nord) – Lassos

Weyala – Ethio Circus Entertainment (Etiòpia) – Màstil xinès