Festival L'Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu 2008

Del 5 al 27 de setembre a Barcelona i Vilafranca

Durant tot el mes de setembre es podrà gaudir D’un gran nombre de concerts repartits entre la programació diürna, a la plaça Rius i Taulet, a Vilafranca del Penedès i a diferents clubs de la ciutat de Barcelona
L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya presenta aquest festival que arriba a la majoria D’edat. Durant tot el mes de setembre es podrà gaudir D’un gran nombre de concerts repartits ea la plaça Rius i Taulet, a Vilafranca del Penedès i a diferents clubs la ciutat de Barcelona.
Durant tots aquests anys han passat per la plaça Rius i Taulet i pels millors clubs de la ciutat, moltes formacions, algunes D’elles novelles i D’altres ben consolidades. La plataforma del festival ha servit D’aparador per presentar una mostra del jazz i la música moderna que es fa a Catalunya. La fita del Festival és fer arribar a tothom, tant a L’aficionat com a aquell que no assisteix habitualment a concerts de música en viu, el bo i millor de la música que es crea aquí.
Com cada any, els concerts tindran lloc en dos formats diferents, de dia i de nit. Durant tot el mes de setembre vinent, la plaça Rius i Taulet del barri de Gràcia de Barcelona acollirà la programació diürna. Cada diumenge al migdia s’oferiran a aquesta plaça dos concerts gratuïts (12h i 13h) consecutius, amb aquesta activitat es vol potenciar la familiarització del públic amb aquest gènere musical. El diumenge 21 de setembre hi serem també a la plaça Sant Joan de Vilafranca del Penedès, amb el mateix format: dos concerts gratuïts (12h i 13h). A les nits, en canvi, els concerts es realitzaran a locals que programen música en viu habitualment a la ciutat de Barcelona.
A la Plaça Rius i Taulet es podrà gaudir de les actuacions gratuïtes de: Ismael Dueñas Trio, Anna Luna Quintet, Pablo Selnik Quartet, Divadams, Dani Molina Quartet, Andreu Zaragoza Quartet, José Alberto Medina JAM Trio i Ana Finger Septet. A les nits, en canvi, els concerts es realitzaran a locals que programen música en viu habitualment. Aquest any: Jamboree, El Monasterio, Heliogabal i 23 Robadors acolliran les actuacions de Lluís Coloma Duo, Tango Trio, Joan Monné Trio, i Juan de Diego Trio. Enguany els concerts que es faran fora de la ciutat, de nou a Vilafranca del Penedès, seran de Geni Barry Trio i Iván Rojas Quartet (tots dos el 21 de setembre).
Sens dubte, una programació àmplia i variada, que ens permetrà escoltar propostes de tots els estils i sonoritats ben diferents, descobrir la cantera de joves músics o tornar a escoltar els veterans consagrats. Catalunya disposa de músics de gran qualitat i L’Hora del Jazz ens acosta als seus projectes i es converteix en un aparador del jazz i la música moderna obert a tothom.