El festival L'Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu ofereix al setembre concerts de la millor escena jazzística del nostre país

Els 4 diumenges de setembre la programació del festival es concentrarà a la plaça de la Vila de Gràcia

La 27a edició del festival L’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu tindrà una programació d’excepció amb Rai Castells Quintet, Giulia Valle Ensemble, Àrid, Ortiz & Barenghi & Santana Trio, Xavier Pié i MACC, Amadeu Casas Quartet, David Mengual Slow Quartet & Carme Canela, Rai Ferrer 5, Lluís Gómez Dotze contes 4tet, Juan de Diego Trio, Jordi Rossy Trio, Ivó Oller Group i Fran Suárez Trio.
La plaça de la Vila de Gràcia torna a ser el nucli del festival, començant el 3 de setembre i recollint les actuacions de 8 grups durant els 4 diumenges del mes, amb dos concerts gratuïts consecutius a partir de les 12h del migdia.
Aquest any s’amplien els concerts fora de Barcelona. Continuen les col·laboracions amb l’Ajuntament de Bigues i Riells, amb un concert en horari diürn al Parc de Can Badell, i amb el Jazz Club de Vilafranca, amb un concert al Vinseum en horari nocturn. I s’incorporen dos espais més, amb un concert nocturn a cadascun d’ells: el Sunset Jazz Club de Girona (concert inclòs també dins la programació del festival Jacophonic) i, en col·laboració amb l’Associació de Músics de Tarragona, La Capsa de Música.
El festival després torna a Barcelona per acabar al Jamboree Jazz Club, el 27 de setembre.
 
Redacció.- L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) organitza, com cada setembre des de fa 27 anys, el Festival L’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu. El festival programa propostes diverses de l’actualitat de l’escena catalana, pujant a l’escenari el millor del del jazz fet al nostre país i l’obre a nous públics, a més dels habituals del festival.
Com cada any oferiran una programació diürna i gratuïta durant tots els caps de setmana de setembre a la plaça de la Vila de Gràcia. Aquest any el festival amplia els concerts fora de Barcelona i a part dels concerts a Bigues i Riells i Vilafranca del Penedès, s’incorpora el Sunset Jazz Club de Girona i La Capsa de Música de Tarragona.
Els 4 diumenges de setembre la programació del festival es concentrarà a la plaça de la Vila de Gràcia. Arrencarà el diumenge 3 de setembre amb Fran Suárez Trio que presentaran el seu darrer CD IMAGINARIO, una proposta intensa i personal a la clàssica formació de piano trio; i el reconegut trompetista Ivó Oller amb el seu segon CD WAY.
El diumenge 10 de setembre podrem escoltar la música del particular trio de vibràfon, contrabaix i bateria Jordi Rossy Trio; i el seguirà Juan de Diego Trio, un audaç projecte a càrrec de tres grans valors del nostre panorama jazzístic Joe Smith, Dani Pérez i el reconegut Juan de Diego.
El diumenge 17 de setembre serà el torn de dues de les propostes més suggerents, la primera amb Lluís Gómez Dotze contes 4tet, el banjista, violinista i mandolinista Lluís Gómez ens proposa un viatge al voltant de diverses músiques com el bluegrass, swing, blues o folk; després serà el torn de Rai Ferrer 5 el nou projecte del contrabaixista Rai Ferrer, música emmarcada en el segle XXI més actual, amb influències que van des del jazz en la seva acepció harmònica i rítmica més àmplia i contemporània fins a grooves d’arrel més llatina.
Finalment, diumenge 24 de setembre serà el torn de la subtilesa, sensibilitat estètica i complicitat de David Mengual Slow Quartet & Carme Canela i tancarà l’última jornada a la plaça de la Vila de Gràcia la proposta del cantant Amadeu Casas amb els músics de reconegut prestigi com Arecio Smith, Matías Míguez i Eloi López que formen l’Amadeu Casas Quartet. En paral·lel el mateix diumenge el parc de Can Badell de Bigues i Riells tindrà lloc el concert de Xavier Pié i MACC presentant el seu nou treball CONNEXIONS, un salt endavant en la recerca d’un so propi, més contundent, que alterna el protagonisme dels instruments amb acurats arranjaments que deixaran indiferent a ningú.
PROGRAMACIÓ NOCTURNA
La programació de nit arrencarà el dissabte 16 de setembre a l’Auditori del Vinseum de Vilafranca del Penedès amb Ortiz & Barengui & Santana Trio, que ens traslladaran al seu peculiar univers fruit de la trobada de tres països, cultures i experiències diferents. Enguany, i com a novetat, la programació nocturna del festival farà parada el 23 de setembre al Sunset Jazz Club de Girona amb el concert gratuït i a l’aire lliure d’Àrid i la seva proposta fresca i inclassificable que va des del jazz nòrdic més actual als revisionistes de la música nord-americana com Calexico o Wilco; i també el 24 de setembre a Tarragona a la Capsa de Música amb el concert de Giulia Valle Ensemble, un luxe comptar amb el talent desbordant d’aquesta reconeguda contrabaixista que ha trepitjat els millors escenaris europeus.
Finalment el festival L’Hora del Jazz tancarà la seva 27a edició al Jamboree Jazz Club el dimecres 27 de setembre amb Rai Castells Quintet, i la seva nova proposta centrada a projectar ritme, improvisació i melodia.