El Festival de Santa Florentina aposta per la joventut en la seva 20a edició

Del 7 al 24 d’agost tindrà lloc la 20a edició del festival de Santa Florentina, al Castell de Jalpí a Arenys de Munt, Maresme. El Festival destaca per la seva vocació operística i coral, tanmateix en aquesta edició, aposta d’una manera ferma pel talent de joves però consagrats músics.

Redacció.-Els concerts que conformen l’aposta per la joventut començaran el divendres 10 d’agost amb la col·laboració que el Festival manté amb el Concurs Internacional de piano Maria Canals amb la participació de Levon Avagyan, guanyador de l’edició del 2017. El jove pianista (1990) armeni, premiat en nombrosos concursos internacionals, ha preparat un exigent programa que requereix un gran virtuosisme amb obres de Grieg (Holberg Suite op.40), SchumannLiszt i Scriabin.

Continuarem amb un dels plats forts del Festival amb la participació del reconegut i guardonat Cosmos Quartet, el dimarts 14 d’agost. Originaris de Barcelona, cadascun dels seus membres han mantingut trajectòries  internacionals en l’àmbit solista. És sens dubte un dels quartets amb més projecció internacional del nostre país. Guanyador del prestigiós Concurs Internacional Streichquartettfest 2018 de Heidelberg. Es presenten al nostre festival amb un programa d’obres de SchubertWebernToldràBrahms i Pedrell.

El dissabte 18 d’agost serà el torn del pianista català, Ignasi Cambra. Es forma al piano amb M. Lluïsa Alegre i Albert Atenelle. Becat als 17 anys per la Jacobs School of Music de la Universitat d’Indiana. Estudia amb A. Toradze a South Bend i amb J. Lowenthal i M. Raekalio a la Juilliard School de Nova York. El 2015 entra a les Residències Musicals a La Pedrera i actualment forma part del projecte Partitura de promoció de joves intèrprets, impulsat per M. João Pires. Dins la seva discografia destaca el seu primer treball Live in Barcelona, amb obres de Grieg i Rachmaninov. En breu sortirà a la venda el seu darrer disc amb Impromptus de Schubert i Chopin. Per al Festival ha preparat les Escenes d’infants de Schumann i Les Estacions de Txaikovski.

Finalment, el cicle de joves talents el tancarà el dimarts dia 21 d’agost, la soprano Natalia Labourdette acompanyada pel guitarrista Javier Garcia Verdugo. Una gran veu amb una gran projecció internacional, aquesta jove soprano que acaba de triomfar al Teatre de la Maestranza de Sevilla amb l’òpera “Falstaff” al rol de Nanetta, es presenta al nostre festival amb un programa de DowlandSchubertSchumannBrittenBrahmsWolfFalla i Villa-Lobos.

Pel president de l’Associació Castell de Santa Florentina i director artístic del Festival, Carlos Hartmann, incloure músics joves de reconegut nivell dins de la programació del Festival és una clara aposta que es veurà refermada al llarg de properes edicions.