El Festival SIMFONIC proposa 100 concerts simultanis a Catalunya i Balears

El Festival creix, passant dels 80 concerts de l’anterior edició als 100 concerts d’enguany

Redacció.- El proper dissabte 10 de juny a partir de les 18h, més de 5.000 alumnes d’escoles de música de Catalunya i Balears realitzaran 100 concerts simultanis en aquesta setena edició del Festival SIMFONIC.
Tots els concerts del Festival SIMFONIC es celebren de manera gratuïta i agrupant diferents estils musicals. Les actuacions tindran lloc a espais tant singulars com el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), l’església romànica de Sant Martí a Lleida, el Claustre de la Catedral de Tarragona o els jardins del Centre Cultural La Misericòrdia a Palma de Mallorca. També es podrà escollir entre formacions de caire clàssic (orquestres simfòniques, música de cambra, recitals de piano i cant coral), concerts de swing, grups de jazz, cors de gospel, música electrònica i fins i tot, música tradicional i popular.
En aquesta setena edició, el Festival SIMFONIC compta amb l’apadrinament del grup Sopa de Cabra, protagonista del videoclip de presentació del Festival. La cançó CAMINS sonarà el dia 10 de juny a les 19h de manera simultània a tots els concerts.
Són ciutats simfòniques a Catalunya: Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Manresa, Sant Just Desvern, Amposta, Agramunt, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes de Montbui, Camarles, Cambrils, Figueres, Godall, La Sènia, Montblanc, Navàs, Palafrugell, Pineda de Mar, Reus, Sant Boi de Llobregat, Sant Carles de la Ràpita, Tortosa, Ulldecona, Vallirana, Vilanova del Vallès i Vidreres.
Són ciutats simfòniques a Balears: Palma de Mallorca, Campos i Inca.
La iniciativa SIMFONIC és impulsada per l’Associació SIMFONIC, amb l’objectiu de visualitzar la tasca que realitzen les Escoles de Música, entenent l’aprenentatge musical com una inversió en educació i aconseguint que els joves músics siguin els protagonistes.