El festival Strenes es consolida en la seva 5a edició quedant només el 24% d'entrades a la venda

Redacció.- En tan sols cinc edicions, el Festival Strenes s’ha transformat en l’espai que els artistes escullen per presentar els nous discos i els espectacles de la primera meitat de l’any. Bona mostra d’això són les estrenes en directe de discos tan destacats i esperats com Que corra el aire de Luz Casal, Ara som gegants de Joan Dausà, Festa major d’hivern de Quimi Portet, Ahora o nunca de La Pegatina, Nua de Judith Neddermann, Parnàs de Roger Mas, Desglaç de Roba Estesa, Lugares Comunes de Fundación Tony Manero o els discos sense nom encara de Paula Valls i Ramon Mirabet, entre d’altres. L’Strenes d’enguany també acollirà espectacles únics destacables com “Què volen aquesta gent’” de Maria del Mar Bonet, l’inici de la gira “L’últim ball” de Gertrudis, l’únic concert que oferirà aquesta gira Dyango a Catalunya i un concert especial dels anglesos Morcheeba, que avançaran cançons del seu pròxim disc.
Les novetats presentades la setmana passada també estan tenint molt bona rebuda, com la incorporació de Valtonyc als concerts gratuïts del 20 i 21 d’abril a la Plaça Catalunya amb un cartell dissenyat per Marta Bellvehí, una de les grans il·lustradores del país. Per altra banda, les actuacions abans dels partits del Girona FC a Montilivi també estan tenint molt bona acollida i ajuden a ampliar el públic del festival. El canvi de localització d’algun dels artistes de la Secció Talent gironí també està rebent bones crítiques per part d’un públic en comunicació constant amb el festival gràcies a les seves xarxes socials.
Les més de 12.000 entrades venudes confirmen la millor arrancada de la història del festival de Girona. S’han exhaurit les entrades pels concerts de Luz Casal, Joan Dausà, Txarango,  Sau30, Ramon Mirabet i El Pot Petit. En queden molt poques pels concerts de Maria del Mar Bonet, Morcheeba, Roger Mas i La Pegatina.  Aquestes dades de venda superen les de qualsevol edició anterior. L’expectativa que genera el festival es palpa amb els més de 50 mitjans acreditats per un festival que espera superar els 30.000 espectadors de l’any passat.
El festival anuncia també que inicia una col·laboració amb el prestigiós fotògraf David Ruano, que cada any fotografiarà tots els artistes que estrenen al Festival Strenes. La foto d’enguany està protagonitzada per (de dreta a esquerra) Fundación Tony Manero, Roger Mas, Roba Estesa, Paula Valls, Els Catarres, El Petit de Cal Eril, Judith Neddermann, Joan Dausà, Quimi Portet i La Pegatina.
(Foto David Ruano)