El festival Strenes incorporarà enguany la Pujada de Sant Domènec com un nou escenari de petit format

Noa, Alfred Garcia, Macaco, Lax’n’busto, Pavvla o Els Catarres són alguns dels noms destacats d’aquesta setena edició

Redacció.- Un any més, un concert sorpresa al terrat de l’Oficina de Turisme de la Rambla –que tindrà lloc el 30 de març- donarà el tret de sortida a una nova edició del Festival Strenes. Fins al 5 de maig passaran pels escenaris de la ciutat grups de renom com Noa, Alfred Garcia, Macaco, Lax’n’busto, Pavvla, Els Catarres o el gironí Miquel Abras, que tancarà el festival d’enguany amb una actuació a les escales de la Catedral.
Una de les principals novetats de l’edició d’aquest 2019 és la incorporació de la Pujada de Sant Domènec com un nou escenari de petit format on es faran concerts amb entrada lliure durant el primer cap de setmana de maig i en horari de tarda. Donallop, Joan Boada, Toni Beiro i Marcel i Júlia es podran veure per primera vegada en aquest nou espai del festival.
“Any rere any, veiem com l’Strenes assoleix nous horitzons i com continua creixent en qualitat i en referència. Des de l’Ajuntament de Girona hi seguim apostant perquè volem que la cultura esdevingui una eina de progrés i, alhora, un dels motors de la dinamització econòmica de la ciutat, que es converteixi en un sector potent que ens impulsi a créixer”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.
En total, el festival ha programat més de 40 concerts al llarg de cinc caps de setmana i en vuit escenaris diferents: l’Auditori de Girona, el Teatre Municipal, el Centre Cultural La Mercè, La Mirona (Salt), el Yeah! Indie Club, la plaça de Catalunya, la Pujada de Sant Domènec i les escales de la Catedral.
La setena és l’edició de l’Strenes amb més actuacions programades, en què es combinaran concerts d’artistes nacionals i internacionals, sense deixar de banda el talent gironí i l’escena emergent del país. En aquest sentit, actuaran a la ciutat Lildami, Balkan Paradise Orchestra, Kids From Mars, Bipolar o Aliena. A més, el festival seguirà apostant per la “festa major de l’Strenes”, amb concerts gratuïts a la plaça de Catalunya –d’artistes com Delafé, Buhos o Joan Garriga– que es complementaran amb una oferta gastronòmica diversa al voltant de l’espai de l’activitat.
A la presentació d’aquest migdia també hi han assistit el regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; la directora del Servei Territorial de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Carme Renedo; el diputat de la Diputació de Girona Jordi Camps, i el director del Festival Strenes, Xavi Pascual.
Les entrades es posen a la venda avui, a partir de les 20 h, a través del web del festival www.festivalstrenes.cat o a les taquilles de l’Auditori de Girona i del Teatre Municipal de Girona durant el seu horari habitual.