El festival Strenes tanca aquesta edició amb 35.000 espectadors i onze concerts amb entrades exhaurides

Kids From Mars guanyen la segona edició de la Secció Talent Gironí

Redacció.- El Festival Strenes 2019 passarà a la història després d’haver aconseguit onze concerts amb el cartell d’entrades exhaurides: Alfred Garcia, Els Catarres, Elèctrica Dharma, Rosana, Lax’n’Busto durant dos dies, la celebració dels 20 anys de Mishima, Macaco, Gerard Quintana, L’Últim Indi i Miquel Abras.
L’altra dada positiva i significativa és que la resta de concerts que no s’han exhaurit han obtingut tots un mínim d’un 70% d’ocupació. Això certifica el rol de prescriptor que està adquirint el Festival Strenes i la confiança que li ha dipositat el públic assistent.
De les 16.000 entrades que es van posar a la venda se n’han venut prop de 14.000, cosa que suposa un 88% d’ocupació. Els concerts amb entrada lliure han rebut un total de 21.500 espectadors. Es calcula que pel nou escenari de la pujada de Sant Domènec la nit de dissabte (la de divendres es va suspendre per pluja) i per l’escenari de l’Auditori de La Mercè -tots dos d’accés gratuït- hi han passat uns 1.000 espectadors. Finalment, es calcula que uns 12.500 espectadors han passat pels concerts de la festa major d’Strenes a la Plaça Catalunya del cap de setmana passat i prop de 8.000 pel concert inaugural del terrat protagonitzat per l’estrena del nou disc dels Oques Grasses.
Kids From Mars guanyadors de la segona edició de la secció Talent Gironí
Si l’any passat es va premiar la veterania de Carmen París, enguany s’ha volgut fer guanyador un dels nous valors de la secció: Kids From Mars. El grup de Blanes ha aconseguit una fita molt complicada, que és generar un boca-orella i un estat d’opinió entre els programadors i la premsa, que fa que la seva proposta artística generi il·lusió i interès. Dos joves de Blanes de tan sols setze anys amb la capacitat de compondre, amb l’equilibri suficient de risc, de qualitat i de tonades enganxoses, una proposta musical que atrapa i que fa que ja es parli d’ells com l’esperança indie estatal d’aquest 2019.