Fetus, Balkan Paradise Orchestra i Tesa&Jonatan Penalba a la Plaça del Folk de Gràcia

Per 19a edició la Plaça del Sol serà un aparador de Ball folk, punk-folk, rumba catalana, glosa o rap d’arrel

Redacció.- Des de l’any 2005, el CAT Tradicionàrius té l’encàrrec del Districte de Gràcia per programar un dels espais significatius dins de la Festa Major de Gràcia, La Plaça del Folk, que s’ha convertit en un espai de referència dins de l’àmplia programació de les Festes, i també de Barcelona ciutat, i que cada any acull una mitjana de més de 10.000 espectadors.

Per aquesta 19a edició, el CAT Tradicionàrius proposa una programació variada que girarà al voltant del ball folk, el punk-folk, la rumba catalana, la glosa, el rap d’arrel, el ball de gralles, les músiques dels balcans i el folk festiu. Concerts, balls, espectacles per tots els públics, jocs tradicionals, tallers i punxa discos conformaran la programació d’enguany.

Els concerts destacats de la 19a edició la formen grups punters de l’escena folk com Fetus que passen el folk pel sedaç del punk (15 d’agost), les Balkan Paradise Orchestra amb les músiques balcàniques actualitzades (16 d’agost), la rumba catalana dels Arrels de Gràcia (18 d’agost), el folk festiu de La Troupe (19 d’agost), el rap d’arrel de Tesa & Jonatan Penalba (20 d’agost) que compartiran dia amb el Combat de glosa que organitza l’Associació Cor de Carxofa, i el ball de gralles d’Els Quatrevents (21 d’agost). La nit dedicada al ball folk anirà a càrrec d’Els Elements i La Portàtil FM (17 d’agost). La programació de nit es complementarà amb punxa discos folk: PD Ros (15 d’agost), PD House Aborigen (18 d’agost), PD Mussol (19 d’agost) i les PD Catcallis (20 d’agost).

Els espectacles per a tots els públics aniran a càrrec dels AMBAUKA amb l’espectacle Peti qui peti, XL! (16 d’agost), Landry el rumbero amb Atreveix-te (18 d’agost) i FOLKIDS (19 d’agost). Els matins dels dies 16, 17 i 20 d’agost a partir de les 11 h podrem gaudir de Jocs tradicionals inclusius, del món i catalans de la mà de la Federació Catalana de Jocs Esports i Deports Tradicionals. Les tardes de tallers de música i dansa tradicionals tampoc faltaran a la cita de La Plaça del Folk. El 17 d’agost, Joan Codina us oferirà un taller de danses i balls tradicionals, el divendres 18 d’agost els Arrels de Gràcia un proposen un taller de rumba i palmes, i, per tancar la programació, podreu aprendre pandereta gallega i cants tradicionals amb les Namorala Pandereteiras el dilluns 21 d’agost.
Per acabar d’arrodonir la programació, com cada any, el grup de percussió resident al CAT, Kabum, amenitzarà les estones d’abans i després de cada concert els dies 16, 17, 18 i 20 d’agost.