Figueres dóna el tret de sortida al Festival Còmic

Del 17 al 21 d'abril Figueres s'omplirà d'humor i riures amb espectacles avalats per la crítica internacional

Redacció.- Aquest dimecres comença el Festival Còmic de Figueres que celebra la 12a edició inundant la ciutat amb més espectacles i humor que mai. Un festival que reivindica el riure com una via d’alliberament necessària de la societat en què vivim, perquè: “Riure sempre del mateix no fa gràcia”.
Del 17 al 21 d’abril diferents espais de Figueres seran escenari de talents nacionals i internacionals convidats al festival. Les activitats començaran a partir de les 10h del matí i duraran tot el dia.
Entre totes les activitats que s’organitzen durant el festival, trobem des de conferències sobre Dalí, tallers per practicar el riure, espectacles de clowns, acròbates, un curs d’imbecil·litat, malabars i moltíssimes coses més.
Artistes internacionals a Figueres
Aquesta edició comptarà amb representació internacional d’artistes vinguts de tot el món.
Per primer cop, els exitosos neozelandesos Trygve Wakenshaw & Barnie Duncan actuaran a Catalunya i Espanya amb el seu espectacle Mad Office, que va esgotar localitats als prestigiosos Fringe Festival d’Edimburg el 2017 i London International Mime Festival el 2018.
Els kenians The Black Blues Brothers faran el seu show amb acrobàcies espectaculars, circ contemporani i comèdia musical. Fa cinc anys que van arribar a Europa per primer cop i acumulen més de 500 representacions que els donen el reconeixement unànime de públic i crítica.
Hi ha espectadors que han definit Pss Pss, l’espectacle de la companyia suïssa Baccalà com una perfecta barreja entre Charlie Chaplin i el Cirque du Soleil. Més de 600 actuacions d’humor i acrobàcies a més de 50 països i 13 premis internacionals.
Elastic et Francesca combinen malabarismes, màgia, mim i molt d’humor. Vinguts des de Bèlgica, han estat als millors shows televisius i festivals d’humor del món. Recentment han rebut el Premi del President de la République (française) al Festival International de Cirque de Massy.
També formen part de la representació internacional del festival l’australià Guru Dudu i els seus Silent Disco Walking Tours o l’argentina Valeria Guglietti i el seu espectacle infantil 10 años de sombras en l’especialitat de teatre d’ombres amb les mans.
Humor català
Alguns dels noms destacats del panorama català que formen part del Festival Còmic són Jair Domínguez, que farà la conferència Dalí Còmic dedicada a la faceta humorística del geni figuerenc; Marcel Tomàs que actuarà juntament amb l’Ángel Amieva i la Judit Martín a la Gala Inaugural; Bruno Oro, que presentarà el seu nou llibre o el Mag Lari, amb el seu espectacle de màgia i bon humor 25 il·lusions i que clourà el festival.
Figueres també acollirà l’estrena de la nova aventura escènica d’Àngel Amieva (Capa i Espasa), amb Clownppelia. Aquest artista local porta més de 30 anys creant, dirigint i produint espectacles de gran projecció internacional i ha treballat en nombrosos circs i teatres de prestigi arreu del món.
Pep Vila, actor i pedagog teatral empordanès, donarà un curs d’imbecil·litat; el Grup Iris farà un taller de risoteràpia a l’Hospital de Figueres convidant a totes les dones que estan lluitant contra el càncer de mama a treballar l’optimisme amb la risoterapeuta convidada Mari Luz Lurbe; Ananda das un taller de ioga de riure i el públic podrà formar part d’un espectacle d’improvisació teatral amb Impro Barcelona a l’escenari situat a la Plaça Catalunya de la ciutat on s’ha programat un any més una oferta gratuïta d’espectacles de gran qualitat per a tots els públics.