Figueres escalfa motors per la vuitena edició del Festival Còmic

La tradicional cita anual amb l'humor que es celebra a la capital empordanesa tindrà lloc del 2 al 5 d'abril

Un any més el Festival Còmic de Figueres aposta per l’humor com a opció cultural i d’entreteniment pels dies de vacances de Setmana Santa. Presenta una variada programació amb artistes i espectacles de teatre internacional d’estrena al nostre país, artistes catalans, concerts i actuacions gratuïtes al carrer; mim, circ, màgia i actualitat en clau d’humor.

El festival arrencarà amb “La Gala” inaugural al teatre El Jardí, un espectacle pensat per donar el tret de sortida al festival i que reuneix el talent de vuit artistes a dalt de l’escenari.

Els personatges-caricatura de Tomàs Molina i Mònica Terribas seran els encarregats de conduir l’espectacle pel que hi desfilaran també en Carlos Latre, amb el seu repertori d’imitacions; en Peyu i el seu discurs mordaç; la Laura Herts, reconeguda clown americada de llarga trajectòria; i Acrobarouf, el trio d’acròbates temeraris del Cirque du Soleil.

La companyia berlinesa Familie Flöz arriben al festival per estrenar “Hotel Paradiso” al nostre país. Són uns referents mundials en teatre de màscares, mim i humor i fa més de vint anys que els seus espectacles familiars fan riure a mig món. Una oportunitat per gaudir del mestratge d’aquests alemanys que oferiran una sola actuació el divendres 3 d’abril.

Després d’una gira de dos anys amb l’espectacle “Amaluna” del Cirque du Soleil, el trio internacional d’acròbates Acrobarouf passaran pel festival oferint també una actuació gratuïta a la Plaça Catalunya amb “Scratch“. Un espectacle ple de números i gags innovadors, revisats per la mirada exterior de la pallassa Pepa Plana.

També es podrà veure a la Plaça Catalunya “Cric-Fú“, un espectacle de circ i música ideat per Joan Garriga i Tortell Poltrona, creat per La Troba Kung-Fú i els acròbates i pallassos del Circ Cric.

Entre d’altres espectacles, el Festival inagura l’exposició “@DolorsBoatella: Humor 2.0 L’humor en temps socials“, del 27 de març al 5 d’abril, dedicada a l’humor de Dolors Boatella. L’exposició es podrà veure a la Bibilioteca Fages de Climent, al Teatre El Jardí i a la Plaça Josep Pla de Figueres. L’exposició és una reflexió estimulant a través d’una selecció de fotomuntatges en vídeoprojecció i obra gràfica impresa de l’artista, i a més a més, el públic podrà participar fent aportacions a través de les xarxes socials.  

Per últim, aquest any també s’ha programat un “Taller de felicitat” impartit per Mª Luz Lurbe així com també una sessió de teràpia del riure en el marc del Castell de Sant Ferran on s’evocaran a través de l’humor terapèutic, sentiments de pau, salut i alegria.