Films realitzats íntegrament per dones i sobre dones

Presentació dels documentals del Taller de Documental Creatiu de La Bonne

El proper 6 de juliol a les 20h La Bonne, el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, presenta els films documentals realitzats en el marc del Taller de Documental Creatiu del Centre. L’acte tindrà lloc a La Sala del Centre i serà obert al públic en general.

Aquesta és la vuitena edició del taller, on tretze alumnes han realitzat tres documentals D’uns vint-i-cinc minuts de durada. Al llarg D’aquests anys, el Taller de Documental Creatiu, s’ha convertit en una de les activitats de formació de referència del Centre. Conduït per la cineasta Belkis Vega, amb la col·laboració D’altres professionals del cinema, ha produït un total de vint-i-quatre pel·lícules documentals, emeses en diferents televisions i mereixedores de diversos premis i reconeixements nacionals i internacionals.

Els documentals són creats íntegrament per dones i les alumnes treballen amb operadores de càmera, tècniques de so i muntadores professionals. Al mateix temps tenen dones com a protagonistes o com a tema central. Al llarg de les darreres edicions del Taller i també en aquesta ocasió, s’ha detectat que les temàtiques escollides són un termòmetre de les inquietuds i preocupacions de les dones joves.

En aquesta edició, els documentals realitzats es titulen ‘Passatgeres’, ‘Parte de mí’ i ‘Un mateix origen’. Els films giren entorn a temàtiques com el viatge migratori de les dones en un context de crisi; la superació D’una experiència traumàtica i L’aposta per la vida; i els diferents camins que segueixen les dones de generacions diferents amb un mateix origen, un poble del Pirineu.
Etiquetes: