El filòsof Daniel Gamper serà un dels protagonistes del CREA, la trobada professional del Districte Cultural de L'Hospitalet

Completaran la programació micropresentacions de projectes culturals establerts a la ciutat durant el 2019 i una festa de clausura amb sessió de DJ

Redacció.- La trobada professional del Districte Cultural, que tindrà lloc divendres 27 de setembre al Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet, serà una oportunitat per aglutinar en un mateix dia i espai el teixit creatiu de L’Hospitalet.
En els darrers anys, el Districte Cultural de L’Hospitalet s’ha convertit en un pol d’atracció d’artistes, creatius i empreses culturals de l’àrea metropolitana i, avui en dia, ja compta amb més de 550 agents dels sectors creatius.
La cita, organitzada per l’Ajuntament de L’Hospitalet, comptarà amb més de 150 de professionals del sector cultural, artistes, programadors, curadors i gestors culturals establerts a L’Hospitalet així com empreses que vulguin crear connexions amb els professionals del Districte Cultural. La jornada, que vol convertir-se en la trobada de referència del sector de L’Hospitalet, comptarà amb una programació diversa, amb una conversa amb l’escriptor i filòsof Daniel Gamper (Premi Anagrama d’assaig 2019), presentacions de nous projectes establerts a la ciutat, una sessió de networking dirigida i personalitzada, un pica-pica i una sessió de DJ.
En l’edició d’enguany s’estrena el CreaMatch, una sessió de speed meeting per posar en contacte agents culturals de la ciutat amb empreses del sector i gestors culturals que conviuen i treballen al Districte Cultural. L’objectiu és crear vincles entre professionals amb possibles clients, promotors o inversors que els permetin tirar endavant i fer créixer els seus projectes.
Durant la jornada, el periodista José María Carrasco conversarà amb el premiat filòsof Daniel Gamper. L’escriptor barceloní, professor de filosofia moral i política de la Universitat Autònoma de Barcelona, parlarà sobre creativitat, comunicació i sobre el seu últim llibre Las mejores palabras, que l’ha fet mereixedor del Premi Anagrama d’assaig 2019.
L’últim treball de Gamper, especialista en liberalisme, teories de la democràcia, política i religió, és un assaig sobre la recerca i la selecció de les millors paraules en una època on imperen les fake news i la post-veritat.
“Se dice que las palabras públicas han perdido valor, que la verdad y la mentira son ya indistinguibles: vivimos envueltos en el ruido, implacablemente sometidos a la interacción comunicativa electrónica. Al mismo tiempo, se reivindica sin pausa la libertad política de hablar o de callar, pues solo voluntariamente, sin coacciones, se emiten las mejores palabras. Quién sabe, sin embargo, si lograrán hacerse oír”. Daniel Gamper, Las mejores palabras.
El professor de la UAB conversarà amb José María Carrasco, periodista de RNE i consultor i formador en comunicació per a empreses tecnològiques i culturals.
Com en d’altres edicions el CREA comptarà amb presentacions en format breu de cinc projectes establerts a la ciutat durant el 2019. Enguany comptarem amb Imp.Hurra!, La Infinita, PlantaUno, The Bass Valley i El Distrito.
Imp.Hurra! és un col·lectiu que proposa nous esdeveniments culturals, tallers de formació i activitats de producció editorial en l’àmbit del disseny, la fotografia i la comunicació audiovisual. L’objectiu és convertir-se en un espai de trobada per als agents creatius, generar xarxes i compartir processos. Actualment Imp.Hurra! està construint el seu nou espai a La Torrassa, on començarà amb noves propostes de for-mació i activitats.
La Infinita és un laboratori de creació, investigació i producció artística, amb la vocació de provocar punts de trobada entre les arts visuals i les arts en viu a través d’un programa de noves produccions, intercanvis, tallers, residències, esdeveniments públics i un programa pedagògic obert a la ciutat. Es tracta d’una associació cultural autogestionada fundada el 2018 per Jordi Colomer, Carolina Olivares i Eduard Escoffet, que té la seva seu en un espai de 700 m² a la tercera planta d’un edifici industrial a l’avinguda del Carrilet.
PlantaUno és un espai obert a la investigació i el desenvolupament de processos al voltant de la gestió cultural que es posarà en marxa a partir del 2020. Es tracta d’un espai que busca prototipar coneixement a partir de les pràctiques culturals i la seva relació amb el desenvolupament social. Des d’una antiga nau industrial de 200 m², PlantaUno articularà l’experiència de Trànsit Projectes, CEPS Associació per a la creació de projectes i estudis socials i ITD Innovació Transparència i Desenvolupament, amb el conjunt d’agents culturals europeus amb vocació iberoamericana.
The Bass Valley és una escola dedicada a la música que es complementa amb The Room, un estudi de mastering i mescla; TheLab, un estudi de producció musical; The Caves, cabines de DJsprofessionals i The Garage, un club i sala de concerts.Tot això converteix The Bass Valley en un lloc idoni on desenvolupar les capacitats integrals de l’alumne i posar en pràctica els coneixements adquirits a les classes. A més a més, aquests estudis ofereixen serveis de mastering, mescla i producció a DJs, productors i empreses del sector audiovisual.
El Distrito és l’associació d’agents culturals de L’Hospitalet. Es tracta d’un projecte que neix amb la voluntat de convertir-se en l’eix aglutinador de la comunitat creativa de la ciutat. El Distrito és un ens amb vocació de servei que, a partir de gener de 2020, oferirà serveis gratuïts per potenciar el creixement de les empreses del sector cultural i crear connexions entre els agents de Districte Cultural i l’exterior.