Finlàndia, país convidat a la pròxima edició de Mecal Pro 2013

Es projectaran curtmetratges d’Aki Kaurismäki, una Carta Blanca al Festival de Cinema de Tampere, l’ELO Film School de Hèlsinki i obres de producció recent

Mecal Pro, Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, ha escollit a Finlàndia com a país convidat per a la seva edició del 2013. Aquesta secció especial, que sol comptar amb molt bona acceptació per part del públic, estarà formada per sis programes diferents amb els millors curts del país, que es projectaran entre el 7 i el 26 d‘abril als Cinemes Girona, al Convent de Sant Agustí, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i a l’Institut Francès.
El primer programa estarà dedicat a l’ELO Film School d’Hèlsinki de l’Aalto University, una de les escoles de cinema més prestigioses del país. Es podran visualitzar alguns dels curtmetratges realitzats per membres del mateix centre, com per exemple Miten marjoja poimitaan, nominat a l’European Film Award al Millor Curt de l’Any 2012.
Les dues següents sessions finlandeses presentaran una selecció dels millors curtmetratges de diferents gèneres -ficció, experimental, documental i animació- del país escandinau dels últims anys.
Finlàndia també estarà present a Mecal Pro 2013 amb una Carta Blanca al Festival de Cinema de Tampere. El certamen de la ciutat finlandesa, amb més de 40 anys d’història, és un dels festivals de curtmetratges més importants del continent.
Un dels programes estrella d’aquesta secció serà la retrospectiva dedicada al gran director finès Aki Kaurismäki, autor d’obres com Those were the days o Dogs have no hell. En aquesta part de la secció es podrà veure una selecció de curtmetratges del realitzador minimalista. Kaurismäki, a més de director també és cofundador del Festival de Cinema Midnight Sun de Sodankylä (Finlàndia).
L’últim programa serà una selecció dels millors moments del país convidat, junt amb un còctel finlandès per clausurar la secció.