Fira Mediterrània es clou avui amb l’espectacle de cloenda Músiques en terres de cruïlla

A la recta final de la Fira tampoc no hi faltaran els punxadiscos, serà el moment de sentir la selecció musical de la colla grallera Els Laietans

La Fira Mediterrània de Manresa posa avui diumenge punt i final a la 16ª edició amb l’espectacle de cloenda Músiques en terres de cruïlla, que tindrà lloc a les 18h al Teatre Kursaal. El concert, a càrrec de l’Agrupació Musical Senienca, compta amb la participació d’artistes de primera línia de tots els territoris de llengua catalana, Carmen París, Pep Gimeo “Botifarra”, Quicos el Cèlio el Noi i el Mut de Ferreries, Claudio Gabriel Sanna, Miquela Lladó, Montse Castellà i Pep Vila. El cantautor Pau Alabajos, que figura en els programes impresos a l’agost, finalment no podrà participar en l’espectacle.
El programa de la Fira inclou enguany dues propostes artístiques a càrrec del grup de dansa Factoria Mascaró, que evoquen la figura i el llegat d’una de les personalitats més importants del món de la dansa a Catalunya, un coreògraf llargament vinculat a la trajectòria del certamen manresà. Per una banda el Balla-Fira, l’espectacle de dansa contemporània nascut arran les sessions de treball amb els alumnes de diversos centres educatius de Manresa (a les 11h i les 12.30h, a la plaça Major). Hi participen el CEIP La Font, La Salle Manresa i La Joviat 2. I de l’altra, La Via Crucis, quatre peces coreogràfiques del folklore català, a les 18.30h al Teatre Conservatori.
 
Algunes sorpreses fora de programa
A banda de la versió impresa del programa de la Fira,  hi haurà algunes sorpreses. Una de les més curioses serà la visita de la Grossa de Cap d’Any, un capgròs creat per promocionar el nou sorteig que ha organitzat Loteria de Catalunya per a les festes de Nadal en benefici dels infants en situació de risc. Prenent com a punt de partida la Taverna de la Fira – Espai Gastronòmic (a la plaça Sant Domènec), a partir de les 11.30h, la Grossa de Cap d’Any farà un recorregut per diferents espais.
A la recta final de la Fira tampoc no hi faltaran els punxadiscos: aquest migdia serà el moment de sentir la selecció musical de la colla grallera Els Laietans (13h). Per acabar, a la tarda el melòman, activista i gerent d’Enderrock Jordi Novell, i Jordi Bertran (gerent de la Fira Mediterrània) seran els encarregats de posar el punt final a les sessions.
 
Estelada de la llum
També al FiraPasseig, la Fira Estelada, Vamcats, Samarreta Catalana i Polsera Catalana han organitzat en el marc del FiraPasseig de la Fira Mediterrània la primera Encesa de la Flama cantada, amb més de 3000 espelmes. L’encesa està prevista per avui a les 20h, a la plaça de Crist Rei. L’artista d’il·luminació paisatgística Bruno Pérez serà l’encarregat d’organitzar la construcció de l’estelada encesa amb les espelmes solidàries de les enceses de la flama que s’han fet arreu de Catalunya. Durant l’encesa d’ espelmes, la cantautora Aida Sstrings amenitzarà la vetllada cantant cançons del seu primer disc. Per poder realitzar l’estelada d’espelmes, els visitants de Fira Mediterrània hauran d’apadrinar les espelmes, que duran el seu nom, als stands de Vamcats, Samarreta Catalana, Polsera Catalana i els integrants de Fira Estelada que s’adhereixin a l’iniciativa.