Fira Mediterrània presenta la programació de l’OFF, que enguany es divideix en dos blocs diferenciats: l’Estepa i l’Humus

En aquesta edició, augmenta tan el nombre de propostes com d’espais

La Casa de la Música de Manresa presenta l’Estepa Mediterrània. Una iniciativa que manté el tarannà alternatiu amb el que es pretén fer créixer el concepte mediterraneïtat. En aquesta edició, augmenta tan el nombre de propostes com d’espais en els que es programaran un total de 10 artistes i grups. De dijous 7 a dissabte 9 a les sales Voilà (per primer cop al cartell), Stroika, El Vermell (estrena local renovat), La Peixera i a la plaça Gispert.
Muchachito y sus compadres ­+ DJ Pravda és el plat principal de l’Estepa 2013. Dissabte 9 a les 23.30 hores a la sala Stroika podrem escoltar en primícia algunes de les noves cançons creades pel rumbero amb més swing del panorama musical català. Més grups i artistes del país presents a la graella són: Joana Serrat (Voilà, dijous 7, 22h); Albert Palomar (El Vermell, dissabte 9, 19h); Germà Negre (La Peixera, dissabte 9, 23.30h) i La Terrasseta de Preixens (La Peixera, Divendres 8, 23.30h).
De Madrid arriba Le Parody (Voilà, divendres 8, 22h), un duet que fusiona el folk amb bases electròniques. I d’Andalusia venen els Sonido Vegetal (Stroika, dissabte 9, 24.15h), una banda que combina el punk amb una secció de vents amb el que aconsegueixen un so cent per cent balcànic. La presència internacional està representada pels italians Mascarimirí (Plaça Gispert, dissabte 9, 13h), una banda de Salento que farà ballar als presents amb el seu sound system jamaicà; els italo-alemanys Rude & The Lickshots (Stroika, divendres 8, 22.30h), liderats per Luca Lombardo, un dels personatges més interessants de l’escena alternativa de Bolonya; i els francesos Caravan Palace (DJ Set) (Stroika, dissabte 9, 2h), una formació nascuda a París el 2007 oferint una combinació única de swing amb accents de l’est, jazz manouche i guspires electròniques.
 
HUMUS
Organitzat per l’espai de musica i gastronomia d’Arrel, l’Humus entra a la programació de la Fira de Mediterrània programant vuit concerts gratuïts de música tradicional del país oferts per intèrprets que van des de grups formats per estudiants a bandes ja consolidades.
 
Per odre cronològic, hi participaran:
 
Nakki (Dijous 7, 22.30h), un grup que proposa un diàleg sonor entre instruments tradicionals i moderns.
 
D’aquí i d’allà (Dijous 7, 24h), una banda del Bages de formació recent amb un repertori de música de ball.
 
Sonagralla (Divendres 8, 22.30h), format per estudiants de diferents escoles de música tradicional del país que cursen l’assignatura de gralla i timbal.
 
Les Violiles (Divendres 8, 24h), amb el violí com a protagonista movent-se entre els aires irlandesos i country.
 
Barcelona Ethnic Band (Dissabte 9, 18h), que interpreten un repertori de músiques tradicionals que van d’Armènia a Noruega o de Tunísia al Brasil.
 
La Colònia (Dissabte 9, 20h), liderada pel cantant dels Gertrudis, Xavier Ciurans , i amb aires de cabaret balcànic.
 
Folkifesta (Dissabte 9, 23.30h), una banda que li dona el protagonisme a la dolçaina, traient-la del carrer per pujar-la als escenaris.
 
Mans Petites (Diumenge 10, 12h), format per nens i nenes de 6 a 9 anys que estudien a l’Aula d’Instruments Tradicionals de l’Escola Municipal de Música de Tarragona.