Fira Orígens, a punt d’arrencar

Orígens, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya que se celebrarà els dies 21 i 22 de novembre al Recinte Firal d’Olot arriba a la quarta edició. Reconeguts cuiners i productors oferiran diverses activitats amb un protagonista destacat: els productes de qualitat

L’edició d’enguany manté el format que ha dut la Fira Orígens a ser un referent de les fires agroalimentàries del país, amb sessions de cuina en directe, degustacions, tastos i maridatges, una fira de productors més diversa que mai i amb múltiples activitats a la ciutat. A Orígens, el visitant pot aprendre, tastar i comprar directament al productor.

Els encarregats de fer les ponències i demostracions conformen un cartell de luxe. Per l’Aula de Cuina passaran cuiners de la talla de Nandu Jubany (Can Jubany), Dani Lechuga (Caldeni), Fina Puigdevall i Pere Planagumà (Les Cols)o Ricard Borràs (Das 1219) durant la primera jornada i Victor Gómez (VidrA), Albert Ortiz (Axol), David García (To[+]) i Jordi Juncà (Ca l’Enric) durant el diumenge. A més, després de l’èxit de l’edició anterior es repeteix el Concurs Popular d’Allioli, on 5 competidors lluitaran per endur-se el premi.

A l’Aula de Tast es duran a terme diverses sessions de maridatges i tastos de productes de qualitat i proximitat presents a la fira, mentre que a l’Aula dels Nens, s’oferiran tallers de caire familiar, ideals per als més menuts. Aquestes sessions tenen un cost de 2€ i 1€, respectivament, i les inscripcions es poden fer al mateix recinte firal.

La novetat de l’edició d’enguay és un espai dedicat a la cervesa artesana a càrrec de Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural.

A la fira s’hi podran trobar uns noranta productors amb propostes molt diverses com per exemple embotits, formatges, vins i caves, oli d’oliva, melmelades, bolets o fesols de Santa Pau DOP, entre molts d’altres productes.

A més, Olot Televisió i La Xarxa oferiran en directe des de la fira el programa 1món.cat el dissabte.

El preu de l’entrada és de 5€ i inclou 5 tiquets de tast. A més de tastar el visitant també podrà comprar directament al productor. El aquesta quarta edició l’horari de la fira manté l’ampliació, el dissabte, s’obrirà a les 10 del matí i es tancarà a les 9 del vespre. El diumenge l’horari serà de les 10 a les 8 del vespre.

Orígens, també a la ciutat

Des de dijous i durant tot el cap de setmana, Orígens també serà present pels carrers i sales d’Olot. Teatre, música, cine i gastronomia seran els protagonistes de la Fira a la ciutat.