Fira Tàrrega presenta els artistes d'aquesta propera edició

Joves, clàssics i contemporanis donen forma a la seva oferta en L'àmbit de la dansa

Les múltiples formes de la dansa es tornaran a donar cita a FiraTàrrega del 6 al 9 de setembre. Des D’aquells artistes més consagrats fins a les figures més emergents del panorama escènic actual presentaran les seves últimes produccions a Tàrrega amb uns denominadors comuns: el diàleg entre la peça i L’espai públic i la recerca de la complicitat amb els espectadors.

Dins de la programació de FiraTàrrega 2012 destaca Schweigman&, la companyia holandesa liderada per Boukje Schweigman, creadora que treballa el teatre físic i visual mitjançant la recerca de la proximitat i la complicitat del públic. A Zweep, s’inspira en les arts del txi-kung, el kung-fu i en L’ús del fuet com a arma per desenvolupar un espectacle sobre la vulnerabilitat, que conjuga la força i la ritualitat amb la sensibilitat i L’expressivitat poètica. Circ, dansa, teatre gestual i físic a través de quatre noies menudes, armades amb fuets, al voltant de les quals gira un espectacle que parteix de les arts marcials, la qual cosa busca provocar tot tipus de sensacions al públic assistent.

Els creadors joves també se citen a Tàrrrega. Brodas Bros i Clac&Roll són algunes de les companyies que actuaran en aquesta propera edició. 

Brodas Bros, companyia creada pels germans Fruitós L’any 2006, planteja un espectacle itinerant de dansa urbana i de caire futurista titulat Br2, nom dels robots que s’encarreguen D’entretenir els humans ballant hip hop en el marc D’un planeta que s’ha quedat a les fosques. 
Clac&Roll és una companyia integrada per artistes formats en el teatre musical i especialitzats en el claqué, el cant, la dansa i la interpretació. Així, doncs, Solos és una proposta de claqué de carrer amb cinc personatges que utilitzen diferents recursos i disciplines, com la dansa, la percussió, la música, el teatre, l’art multimèdia i digital, i la interacció amb el públic. L’espectacle pretén apropar el claqué al gran públic.
També s’hi podran veure artistes consolidats com els següents: 
Un rodamón converteix la plaça en el seu refugi, una escultura es converteix en el seu únic amic i els vianants es converteixen en els seus companys de joc. El nou espectacle de la Claire Ducreaux, un valor clàssic de FiraTàrrega, en una obra, La sonrisa del náufrago, inspirada  en L’escultura ?El náufrago?, de L’artista Eduardo Cuadrado.

Ballarina, coreògrafa i creadora de llarg recorregut, amb un Premi Nacional de Dansa a la motxilla, Marta Carrasco presenta No sé si…, un espectacle de dansa, paraula i gest que combina les seves coreografies amb les performances D’Alberto Velasco.

Uns habituals de FiraTàrrega, Senza Tempo, ens han preparat per aquest any una peça curta de teatre-dansa per a espais públics titulada La virreina ciega entorn de dos personatges i un nen pianista que explica la història D’una presonera que no veu mai la llum del sol. Una metàfora de la dependència i de la por dels adults a treure?s la bena dels ulls que reivindica la innocència dels infants.

Aquests són només alguns dels espectacles que es podran veure a FiraTàrrega 2012. A part de la programació de la Fira, que inclou muntatges D’altres disciplines escèniques, tant de carrer com de sala, de més de 67 companyies nacionals i internacionals.
Etiquetes:
,