FiraTàrrega continua amb més de 86 actuacions i a data d'avui s'han venut 6.251 localitats i s'han esgotat 72 passis

La Secció #UrbanNation ofereix a partir de les 22.00h els espectacles de les companyies catalanes Iron Skulls Co i Quim Moya & Ravid Goldschmidt

Redacció.- Aquest divendres va començar la 36a edició de FiraTàrrega, una jornada plena d’activitats que va culminar amb l’espectacle inaugural de tarda The Colour of Time de la companyia francesa Artonik, una acolorida proposta proposta que ha combinat moviment, actors, ballarins i músics en viu i que ha convidat el públic a participar d’una passejada lúdica pels carrers de la ciutat.

A la nit, Manifesta de la companyia Obskené ha tancat la primera jornada de Fira amb aquest espectacle, un manifest reivindicatiu i també una festa per ballar i ballar. Una producció plena d’energia i genuïnament de carrer.

Avui divendres comença la segona jornada de Fira, amb més de 86 sessions d’espectacles que omplen Tàrrega de programació des de les 10.30h fins a les 2.00h de la matinada.

La Fira arrenca amb 6.251 localitats venudes i 72 passis en total. A més, cal destacar que s’ha esgotat la totalitat de 3 espectacles: La Cocina Pública de la companyia xilena Teatro Contáiner, L’oníric món de DINS d’Holoqué i Náufragos de La Industrial Teatrera.

La programació de la Fira continua amb la presentació d’espectacles que han comptat amb la participació de 212 persones (dada actualitzada a data d’avui) com Algo de mí, algo de ti, dels mexicans Carretera 45 Teatro; Massager, de la companyia coreana CCOT o El Diván de la peluquería de Sienta la Cabeza; La cocina pública dels xilens Teatro Contáiner, Kiku Mistu i la #ciutatvisible dels catalans Colordellop, entre d’altres.

A més també es podran veure propostes com terra condere, de la companyia lleidatana silere, l’experiència sensorial i itinerant Viaje nº9 dels xilens Teatro del Sonido i l’estrena de Crotch (entrecuix) de la Cia. Baal.

La Secció #UrbanNation ofereix a partir de les 22.00h els espectacles de les companyies catalanes Iron Skulls Co i Quim Moya & Ravid Goldschmidt i dels nordamericans Ephrat Asherie Dance i Omari and LaNaija, amb el millor de la dansa urbana a la Plaça de les Nacions.

Pel que fa l’activitat professional s durà a terme la Jornada ‘Les arts escèniques a Xile’ coorganitzada per FiraTàrrega i el Consejo Nacional de la Cultura y las Artes de Chile i emmarcada dins del Focus Xile que enguany dedica la Fira.