FiraTàrrega omple els carrers de la ciutat

La fira encara el cap de setmana amb 9 espectacles esgotats i 68 passis exhaurits

Arts de carrer, dansa, circ, teatre i altres disciplines han omplert de nou cada racó de la ciutat. L’afluència pels carrers de Tàrrega és molt nombrosa i durant tot el dia d’ahir els carrers de Tàrrega van estar plens de visitants que van omplir els espectacles que van allargar-se fins les 2 de la matinada.

Hores d’ara hi ha més de la meitat dels passis de pagament amb les entrades exhaurides, 68 d’un total de 117. Hi ha 9 espectacles amb les entrades esgotades: alguns espectacles ja no tenen passis disponibles: Cuando todos pensaban que habíamos desaparecido, de Vaca 35; Operativi!, d’Eccentrntrici Dadarò & ifratellicaponi; La Cena del Rey Baltasar, de Los Números Imaginarios Ensamble; La gent, de Pérez & Disla + Cia; Wasted, d’Íntims Produccions; A house is not a home, de la Companyia Ignífuga, No tenemos título de Leire Mesa; The Melting Potpourri de Los Excéntricos i Maüra, filla de la terra de la Cia Sifó.

 

Quatre espais principals

L’activitat del dia d’avui se centra en quatre grans espais. El primer és el Parc de Sant Eloi, on es podrà veure la nova producció de Purpusii amb En diciembre, i seguirà amb Iceberg, una oda a l’optimisme de Leandre, un dels clowns més internacionals de casa nostra. La programació segueix a la nit amb Vero Cendoya i la seva proposta La partida, on la creadora fa dialogar futbolistes i ballarins.

Un altre dels punts forts de programació d’aquest dissabte serà Ondara Park, el pol de programació familiar amb espectacles per a tots els públics. La proposta ha començat amb activitat tranquil·la el matí, amb propostes infantils com Maüra, filla de la terra o bé les instal·lacions de Théâtre de la Toupine. A la tarda seguirà amb el circ d’Entredos de la cia Capicua i Manneken’s piss, l’estrena de la companyia Campi qui Pugui.

La Plaça Hort del Barceloní acull avui el tercer passi de Compra’m, l’espectacle inaugural d’Insectotròpics que s’ha pogut veure cada nit des de dijous. Un dia més, la companyia oferirà diverses accions en viu que es tradueixen a una gran pantalla on es barreja tot allò que passa dalt de l’escenari.

Finalment, a la Plaça de les Nacions, avui tindrà lloc una nova funció de Marcel et ses drôles de femmes, que presenten l’espectacle còmic Miss Dolly. A partir de 20:30, se celebrarà una altra sessió d’Urban Nation, pol de programació iniciat l’any passat que està format pe peces breus de dansa urbana, que avui rep Ephrat Asherie Dance, que oferirà un homenatge a Nina Simone, i Ousmane Omari Wiles, ballarí senegalès que connecta la west african dance, el House dance i l’street jazz. Tots ells ballaran acompanyats del live painting de Quim Moya.

 

Tancat el FreshStreet #1

Ahir es va celebrar la jornada de clausura del FreshStreet, en què més de 200 actors de les arts de carrer d’Europa -i també de fora d’Europa- es van reunir per pensar el futur de les arts de carrer a nivell europeu.

El FreshStreet neix per ser un punt de referència en les arts de carrer i ajudar en recerca d’una identitat europea, ja que pot unir i transcendir la diversitat de les nombroses nacions d’Europa. Les arts de carrer tenen una capacitat única per unir les persones, independentment del seu origen, nacionalitat i entorn econòmic, superen els límits lingüístics o geopolítics i ofereixen una gran plataforma pública per a la llibertat d’expressió i conviden les audiències i els artistes a reavaluar les ciutats i els espais públics on té lloc.

Un dels temes principals va ser la recerca de noves maneres de connectar, a tots els nivells, des de l’àmbit local a l’europeu. En aquesta línia, una de les conclusions del seminari ha estat la necessitat de compartir coneixement i construir xarxes i estructures. A nivell estètic, les arts de carrer són àmplies i diverses, i és necessari reconèixer-les en tota la seva varietat i els seus contextos. També s’ha remarcat la necessitat de mirar cap al futur i buscar noves maneres d’implicar el públic, amb noves eines i participació. Properament es publicaran les conclusions a les quals s’ha arribat a través d’un intens diàleg amb interlocutors culturals de totes les formes d’art i sectors, periodistes, investigadors, espectadors i gestors.