FiraTàrrega tanca la trentena edició amb 30.000 persones de públic

El balanç D'aquests quatre dies de certamen és completament positiu atenent la gran afluència de professionals i espectadors

Tàrrega ha viscut del 9 al 12 de setembre la trentena edició de FiraTàrrega. El balanç D’aquests quatre dies de certamen és completament positiu atenent la gran afluència de professionals i D’espectadors tant en els espectacles programats al carrer com en sala, així com la manca D’incidències destacables, segons fonts de la Guàrdia Urbana. La ciutat ha estat ocupada durant aquests quatre dies per milers D’espectadors i, en especial, les jornades de divendres i sobretot de dissabte, en què les noves artèries viàries de la ciutat -per exemple, la nova avinguda Catalunya- han contribuït a la millor fluïdesa del públic. A això s’hi ha sumat la ubicació perifèrica D’alguns dels espais D’actuació que alleugereixen la sensació D’aglomeracions.

Pel que fa a L’àmbit artístic, cal remarcar la gran acceptació del conjunt de la programació oficial i, en concret, de les propostes més singulars i de les estrenes sorgides arran de les residències creatives i del Laboratori de Creació. D’aquesta manera, culmina de forma exitosa el projecte artístic proposat per Jordi Colominas ?que aquest any conclou el seu exercici com a director artístic?. Com a resultat D’això, s’ha constatat una gran afluència en tots els espectacles de carrer, així com en els de sala que han exhaurit totalment 61 de les 122 sessions de pagament.

En la seva vessant professional, La Llotja ha funcionat en la seva màxima capacitat D’expositors i els contactes entre els agents escènics i les companyies han estat continus. Enguany, els professionals han tornat a demostrar -si atenem L’alt nombre D’acreditats- que en un any de restriccions econòmiques continuen apostant per FiraTàrrega com a lloc preferent per a la compravenda D’espectacles. D’altra banda, les activitats professionals i presentacions a La Llotja també han despertat L’interès dels programadors, així com la presència de la delegació irlandesa a la Fira tant de programadors i institucions, com de companyies D’aquest país.

Espectacles

FiraTàrrega 2010 ha estat L’aparador de 89 companyies nacionals i internacionals, entre la Programació Oficial i els Espais D’Empresa. La Programació Oficial L’han integrat 59 companyies i els Espais D’Empresa ? 23 Arts i Teatre de Ponent- 30 més. D’altra banda, cal destacar que la Programació Oficial ha acollit 15 espectacles D’estrena.


Professionals

La Llotja ha respirat, durant els dies de la Fira, un constant ambient D’intercanvi comercial. Tant els professionals que hi assisteixen en qualitat de venedors com els que ho fan com a compradors, han pogut establir contactes i iniciar negociacions que poden fructificar en la contractació D’espectacles. Cal destacar la procedència internacional D’alguns dels expositors com Itàlia, França o Txèquia i el bon resultat obtingut per la delegació irlandesa, convidada enguany a la Fira, i que tanca la seva presència a Tàrrega havent realitzat contactes amb agents europeus.

En aquesta 30a edició s’han acreditat 788 professionals, pertanyents a 406 entitats i institucions. Per procedència, es constata un manteniment en el nombre de programadors catalans i de la resta de Comunitats Autònomes a la Fira, mentre que es fa palesa la notable presència dels professionals estrangers que elegeixen FiraTàrrega per conèixer L’actualitat escènica nacional i internacional. Així, del total de programadors acreditats, 420 són catalans, pertanyents a 179 entitats; 176 són de la resta de L’Estat espanyol, pertanyents a 108 entitats i 192 són estrangers, en representació de 119 entitats o institucions.

Cal destacar també la bona acceptació, un any més, del Club dels Professionals patrocinat per Lleida Qualitat, un espai de trobada informal de programadors i companyies durant els dies de la Fira.

Pel que respecta a les activitats per a professionals, s’ha registrat una intensa presència D’assistents interessats en els nombrosos actes que han tingut lloc tant a La Llotja com en D’altres espais de la ciutat habilitats per acollir aquestes trobades.

Un any més, destaca la importància del LUNCH MEETING que organitza L’ICIC del Departament de Cultura de la Generalitat, el qual vehicula el contacte entre les companyies de teatre catalanes incloses a la programació de Fira 2010 amb els programadors estrangers interessats en les seves propostes.


Espectadors

Pel que respecta al públic de carrer, sense tenir dades concretes, tots els espectacles han registrat una nombrosa presència D’espectadors. Això també s’ha fet evident als espectacles de pagament de la Programació Oficial. Les taquilles han expedit, fins dissabte a la nit, 10.530 localitats i s’han repartit 4.540 invitacions entre professionals. En total, doncs, s’havien distribuït 15.070 entrades fins la nit de dissabte.

L’ocupació total estimada en els espectacles de pagament de la Programació Oficial és D’unes 16.000 localitats, que representarien un 64?47% de L’aforament disponible (24.816 cadires).

Els Espais D’Empresa també han estat molt concorreguts i han constituït un focus D’atracció de públic. Segons les dades facilitades per les mateixes empreses i actualitzades a les 12.00 hores D’aquest diumenge, L’Espai Teatre de Ponent ha tingut una ocupació mitjana del 62 %. Així mateix, L’espai 23 Arts (amb oferta D’espectacles gratuïts) ha registrat una ocupació de fins al 75% al cap de setmana.


Zona D’acampada

Un any més, la zona D’acampada ha tornat a registrar un alt nombre de campistes. Fins la nit de dissabte, s’ha registrat un total de 5.626 usuaris.

Etiquetes:
,