FiraTàrrega, una finestra a la diversitat de llenguatges circenses

A través de la coproducció amb Subtopia, la Fira mostrarà les millors propostes dels països nòrdics

El circ viu un excel·lent moment creatiu, amb una producció efervescent que dóna fe de la bona salut D’aquest sector de les arts escèniques. Per aquest motiu, el circ  D’arreu del territori assumeix un pes específic en la programació de FiraTàrrega 2012. Circ que juga, busca i es fusiona amb diferents expressions artístiques per obrir-se a nous plantejaments. La dansa, la música, el teatre de text, el teatre visual, L’humor o el clown, entre D’altres, conflueixen en diferents muntatges que tenen el circ com a ingredient principal.

FiraTàrrega coprodueix, dins el marc del Programa de Suport a la Creació, un cabaret de circ de carrer contemporani titulat Bring the ice, amb una selecció de companyies vinculades al centre de creació suec Subtopia, que presenta artistes procedents de Suècia, Dinamarca, Finlàndia, França, Catalunya i de la resta de l’Estat Espanyol. Aquesta coproducció amb FiraTàrrega presenta un total de cinc companyies ?Chipmunk Forge, Sisters, Animal Religion i La Meute? que s’uneixen sota la direcció artística de Ruby Rose. Una proposta inclosa dins el ‘Focus Nòrdic’ de FiraTàrrega 2012, concebuda especialment per a la plaça dels Àlbers, que compta amb la col·laboració de L’escenògraf català Jordi Queralt.

Aquests són només alguns dels espectacles que es podran veure a FiraTàrrega 2012. A banda, la programació de la Fira, que tindrà lloc del 6 al 9 de setembre, inclou muntatges D’altres disciplines escèniques, tant de carrer com de sala, de més de 67 companyies nacionals i internacionals.