FiraTàrrega torna a encapçalar la xarxa europea Meridians

El projecte TransAC ha estat guardonat pel programa Cultura de la Comissió Europea

FiraTàrrega torna a encapçalar Meridians -la xarxa europea per a les arts escèniques en espais no convencionals- gràcies a L’èxit de L’anterior edició D’aquest programa iniciat el 2007 amb el suport del Programa Cultura de la Comissió Europea. L’acció D’aquesta segona edició rep el nom de ‘TransAC’ i el seu objectiu és la coproducció de diversos espectacles que agrupin creadors i artistes de diferents països. Aquestes noves produccions estaran tutelades pels 9 festivals europeus que formen part de la xarxa i, un cop finalitzat el procés creatiu, s’estrenaran en el marc dels mateixos certàmens.

TransAC coproduirà quatre espectacles que es desenvoluparan en residències creatives en cada ciutat participant. FiraTàrrega, concretament, coproduirà L’espectacle ?Exposició? de la Reial Companyia de Teatre de Catalunya; una creació que s’està produint en aquests moments amb la participació del dramaturg Jordi Oriol i L’assessorament de la companyia britànica Metro Boulot Dodo. Aquest espectacle viurà diverses residències creatives a Tàrrega i s’estrenarà durant la Fira D’enguany.

L’objectiu principal de L’acció TransAC és crear una oportunitat perquè artistes emergents puguin desenvolupar creacions inèdites que investiguin noves expressions artístiques en l’àmbit de les arts de carrer i teatre en espais no convencionals, i posar en contacte aquests creadors amb companyies de gran experiència que els ajudin en el seu procés artístic.

La inclusió del projecte al programa Cultura garanteix que les creacions circularan pels festivals dels socis i s’impulsaran diferents accions per posar en contacte els professionals de les arts escèniques de L’est i L’oest D’Europa, en un seminari que es farà el proper setembre a Tàrrega, obert a tots els professionals.

Amb aquest nou projecte FiraTàrrega consolida el seu pla D’internacionalització de les arts de carrer catalanes iniciat al 2007 i confirma la seva aposta decidida amb els creadors catalans i la qualitat de les de carrer i no convencionals i garantir-ne presència europea.

Meridians

La xarxa Meridians agrupa actualment els festivals Ana Desetnica (Eslovènia), Mala Performerska Scena / Festival Novog Cirkusa (Croàcia), FiraTàrrega, Inteatro Festival (Itàlia), MiramirO, Ghent (Bèlgica), Scènes de Rue, Mulhouse (França), Stockton International Riverside Festival (Regne Unit), Stockholm Culture Festival (Suècia), St. Patricks Festival (Irlanda).