FITAG prossegueix amb representacions de Mèxic, Israel, Bèlgica, Roquetas de Mar, Anglès, Medinyà i Girona

El Galliner omplirà l‘Auditori de la Casa de Cultura, amb cinc Distrets (La perfeccionista, La infanticida, Mr. & Ms. Mellis, La paret i Flor del vici)

La jornada d’aquest dijous, començarà al matí, d’11 a 13 h, a la Casa de Cultura, amb la segona edició del Petit FITAG, que oferirà al públic infantil propostes teatrals d’actors de teatre amateur. Al Museu del Cinema, d‘11 a 13 h, tindrà lloc el Microteatre, en què una quarantena d’actors amateurs de les comarques gironines, sota la direcció escènica de Ramon Perera, presentaran l’obra Cinema Paradiso, composta per sis històries breus escrites per a l‘ocasió per diferents dramaturgs d‘arreu. Els espectacles són gratuïts.

A les 18 h s’iniciarà la franja de tarda, a la sala La Planeta, amb la coproducció artística mexicana Otra vez Fausto, de la companyia Centro Cultural Jalil Gibran de Puebla (Mèxic), que en clau de farsa narra la història d‘un milionari que invoca Satanàs per aconseguir l‘amor.

La companyia gironina Pedres i Sospirs de Girona ocuparà el Centre cívic Barri Vell – Mercadal a les 18.30 h amb l’espectacle teatral Una mujer inquietante, que toca les qüestions del cinisme i la hipocresia que impregnen la societat a través de la història d‘una jove que es veu rebutjada per tota una família.

A les 19.30 h es representarà al Centre Cultural la Mercè Short Memory of Fish Balls, de la companyia israeliana Yoram Loewenstein Acting School, un drama en hebreu que narra el procés d’acceptació de la mort per part d’una adolescent.

El Galliner omplirà l‘Auditori Viader de la Casa de Cultura a partir de les 19.30 h, amb cinc Distrets (La perfeccionista, La infanticida, Mr. & Ms. Mellis, La paret i Flor del vici), espectacles breus creats pels mateixos alumnes que els interpreten, provinents del Centre de formació teatral El Galliner.

La companyia de dansa Teatre Apsaràh, d‘Anglès, presentarà Cartes de Seda, a les 21 h, al Pati de les Magnòlies: es tracta d’una combinació de dansa oriental, teatre, música, percussions, llums i ombres.

A les 22 h, al Pati de la Casa de Cultura, s’hi oferirà l’espectacle d’humor Cómicos sin rumbo, de la companyia Gata Teatro de Roquetas de Mar, un homenatge al teatre i a l‘ofici de l‘actor, il·lustrat amb personatges de la comèdia clàssica espanyola.

A l‘escenari del Pati de les Magnòlies, a les 23.30 h, tindrà lloc Primer primera, una comèdia de la companyia Dos de Deu de Medinyà que mostra la manera com altera la vida d‘una jove parella la intrusió constant d‘un veí a la seva llar.

Finalment, a les 0.00 h, la companyia belga Trioson presentarà Les cerises rouges a l‘Escenari FITAG de nits: consisteix en una peça de teatre cabaret, amb un piano i quatre dones a dalt de l‘escenari que parlen i reflexionen sobre la vida sota el lema «La vida és com degustar una cirera». Seguidament, a la 1.00 h, al mateix escenari i dins de la programació de cabaret de de FITAG de nits, es podrà veure Miniteatres, un projecte essencial per tal de dinamitzar el teatre amateur de les comarques gironines.