Flux, el festival de vídeo d’autor, arriba a l'Arts Santa Mònica amb una aposta per la diversitat de llenguatges

Del 12 de desembre al 28 de gener el centre Arts Santa Mònica acollirà la dotzena edició del Festival de vídeo d’autor FLUX

Del 12 de desembre al 28 de gener se celebrarà al centre Arts Santa Mònica la dotzena edició del festival de vídeo d’autor FLUX, caracteritzat des dels seus inicis per focalitzar el protagonisme en els autors vinculats a la ciutat de Barcelona que treballen en el camp del vídeo de creació (videoart, documental de creació, videoinstal·lacions, etc.).
En aquesta dotzena edició, els autors centrals del festival són el realitzador audiovisual i pintor Andrés Hispano, el creador Jordi Mitjà i l’artista plàstica Eulàlia Valldosera, artistes de trajectòries ben diverses que s’endinsen amb una mirada pròpia en els camps de l’art, la videocreació, la videoinstal·lació, el documentalisme o l’experimentació audiovisual. Hi haurà projeccions monogràfiques i col·loquis amb els autors. D’aquesta manera es crea un entorn adequat per oferir una bona visió del conjunt de l’obra de l’autor, anant molt més enllà de la missió divulgativa d’altres festivals i mostres col·lectives, que només permeten un coneixement fragmentat, parcial i generalment descontextualitzat de l’obra.
A més, es presentarà la videoinstal·lació silenciosa FLUX MUT, obra de Dionís Escorsa i la videoinstal·lació col·lectiva FLUX VIDEOCAPSA, on s’experimenta amb formats alternatius d’exhibició de les obres videogràfiques, integrada per vídeos inèdits dels autors Gerard Altaió, Pep Blay / Miky Martínez, Cristina Casanova, Begoña Egurbide, Miquel Jordà, Elisabet Mabres, Març Rabal, Miriam Reyes, Truna, Alain Wergifosse. Aquestes videoinstal·lacions es podran visitar fins al 28 de gener al mateix centre.
INAUGURACIÓ
L’acte inaugural del Festival serà el dia 12 de desembre. A les 18h s’obren les videoinstal·lacions, a les 19h hi ha la projecció de l’estrena dels Autoretrats 2017 d’Andrés Hispano, Jordi Mitjà i Eulàlia Valldosera i a les 20h l’actuació de Joma, Miquel Jordà i Xavi Lloses, que presentaran l’espectacle “Uns i altres”, on es combina vídeo, música i dibuix en directe.
El Festival Flux està organitzat per Habitual Video Team (Lis Costa i Josep M. Jordana), una entitat dedicada a la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació. Organitza diversos festivals, cicles i mostres de vídeo, i dirigeix l’arxiu videogràfic SUMMA.