El Fòrum Gastronòmic 2017 posarà el punt de mira entorn la gastronomia sostenible i la diversitat culinària

Enguany cal destacar un important creixement de l’espai firal que creix un 20%

Redacció.- Després del gran èxit aconseguit a Coruña i a Barcelona, la ciutat de Girona es prepara per rebre una nova edició del Fòrum Gastronòmic. Del 19 al 21 de novembre el Palau de Congressos i el Palau de Fires seran de nou l’escenari de l’esdeveniment enogastronòmic de referència.
Una fira més gran
Enguany cal destacar un important creixement de l’espai firal que creix un 20% respecte la passada edició de Fòrum Gastronòmic Girona. Aquest creixement aportarà a l’esdeveniment més empreses, més novetats i més oportunitats de negoci.
L’edició 2017 de Fòrum Gastronòmic Girona seguirà amb el mateix model que tant exitós ha resultat, un gran espai firal amb reconegudes empreses dels sectors de la distribució, la producció d’aliments i begudes, el foodservice o l’equipament i la maquinària, entre d’altres, juntament amb un atractiu i ampli programa d’activitats protagonitzades per destacats cuiners. El Fòrum Gastronòmic serà un cop més una cita obligada per als professionals i també per al públic gourmet.
Aposta per la internacionalització
Per promoure l’intercanvi comercial el Fòrum Gastronòmic Girona també comptarà amb missions inverses amb compradors vinguts de diversos països europeus interessats en els productes presents a la fira.
El protagonisme dels expositors
El Fòrum disposarà d’espais pensats únicament per a ells on podran donar a conèixer els seus productes i fer-ne promoció. Diàriament es faran nombroses sessions d’aquest tipus. També, i com cada any, es premiarà la innovació de les empreses participants a través dels Premis InnoFòrum que reconeixeran el producte més innovador, el sabor més original i el packaging més creatiu d’entre els productes presents a la fira.
L’eix temàtic i els protagonistes
En aquesta edició l’eix temàtic de les activitats posarà el punt de mira entorn la gastronomia sostenible i la diversitat culinària. Els encarregats de portar aquest tema damunt dels escenaris del Fòrum seran alguns dels màxims representants actuals de la cuina catalana a més de joves promeses. Com a avançament, alguns dels protagonistes seran Joan, Josep i Jordi Roca (Celler de Can Roca), Paco Pérez (Miramar), Nandu Jubany (Can Jubany), Artur Martínez (Capritx), Pere Planagumà (Rom), Oriol Rovira (Els Casals), Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas (Compartir), Sergi de Meià (Restaurant Sergi de Meià) o Víctor Quintillà (Lluerna). També hi seran Albert Raurich (Dos Palillos), Rafa Peña (Gresca), Toni Romero (Suculent), Damian Allsop (Mimo d’en Damián) o Alejandra Rivas (Rocambolesc).
Com a novetat i per primera vegada, aquest any tots els guanyadors del premi Cuiner de l’Any de totes les edicions de Fòrum Gastronòmic, Oriol Llavina (El Cigró d’Or) el 2009, Dani Lechuga (Caldeni) el 2011 , Albert Marimón (La Cava) el 2013, Albert Ortiz (Axol) el 2014, Diego Alías (Ca l’Amador) el 2015 i Vicent Guimerà (L’Antic Molí) el 2016, pujaran a dalt de l’escenari per oferir una sessió conjunta com a prèvia de l’entrega del guardó d’enguany.
Al programa no hi faltaran cuiners vinguts de diversos punts de l’estat espanyol com Andoni Luis Aduriz (Mugaritz), Marcos Morán (Casa Gerardo), Paco Morales (Noor Restaurant), Rodrigo de la Calle (El Invernadero), Javier Olleros (Culler de Pau), Iago Pazos i Marcos Cerqueiro (Abastos). També hi seran el menorquí Felip Llufriu (Mon Restaurant), el valencià Vicente Patiño (Saiti) o el mallorquí Santi Taura.
També hi participaran cuiners i cuineres internacionals com la brasilera Roberta Sudbrack (sudtruck), l’eslovena Ana Roš (Hiša Franko), el londinenc Isaac Mchale (The Clove Club) i els italians Max Mascia (San Domenico) i Luca Marchini (L’Erba del Re).
Tots ells realitzaran sessions inigualables a Girona, convertint la ciutat en epicentre de la gastronomia durant tres intenses jornades. El Fòrum també dedicarà sessions als oficis alimentaris a l’espai Agora i a les especialitats del dolç, el vi i el servei de sala.
Cal destacar també jornades professionals com el Fòrum Empresa que enguany tindrà com a temes principals la sostenibilitat, l’èxit i el fracàs en la restauració, el big data i la gestió de reserves.
Premis i concursos
Diversos premis i concursos tornaran a ocupar un espai destacat al Fòrum Gastronòmic com els Premis Josep Mercader o el Premi Cuiner de l’Any, aquest últim en col·laboració amb La Vanguardia. Entre d’altres, el Fòrum acollirà una de les semifinals del World Chocolate Masters, organitzat per Cacao Barry, d’on en sortirà el representant espanyol del certamen que competirà a la final de París i la segona edició del concurs de receptes asiàtiques The Noodlemaster – UDON, entre d’altres.
Pel Fòrum Gastronòmic Girona 2015 hi van passar 24.000 visitants i 160 expositors que van representar més de 500 marques; en aquesta edició es preveu superar aquesta xifra.
El Fòrum Gastronòmic Girona 2017 compta amb el suport d’Estrella Damm, Ajuntament de Girona, Diputació de Girona, Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Electrolux, La Vanguardia, Cacao Barry, Cafès Cornellà o Pujadas, entre molts d’altres.