El Fòrum Gastronomic de Girona obre les inscripcions

hi participaran les millors empreses del sector foodservice, des d’equipaments, serveis i distribució, fins a petits productors del sector primari i l’artesania alimentària

Redacció.-El Fòrum Gastronòmic Girona ja té el programa d’activitats a punt i ja es poden fer les inscripcions per a les activitats a través de la pàgina web www.forumgirona.com. Destaquen sessions magistrals de cuina en directe protagonitzades per reconeguts cuiners i cuineres, tallers amb tast, premis i concursos, etc.

Per l’Auditori hi passaran gran noms com Joan Roca, Rodolfo Guzmán, Esther i Nacho Manzano, Pep Solla i Xoán Crujeiras o Jordi Cruz. També hi haurà dues matinals amb sis sessions consecutives. El dilluns destacarà un marcat accent femení amb Iolanda Bustos, Lucía Freitas, María José San Román, Maria Solivellas, Begoña Rodrigo i Paula Casanovas amb Flip Planas i el dimarts serà el torn d’Albert Sastregener, Miquel Ángel de la Cruz, Nanín Pérez, Borja García, David Andés i Benito Gómez.
Per la seva banda, els tallers exclusius enguany estaran protagonitzats per Paco Pérez, Adeline Grattard, Artur Martínez, Marc Ribas, Xavier Pellicer, Nandu Jubany o Anotnia Klugmann entre d’altres.
Cuina, ciència i salut
En sintonia amb les corrents més avançades que relacionen la cuina amb la ciència i la salut, el Fòrum Gastronòmic apostarà per establir un eix temàtic amb el trinomi cuina/ciència/salut. Cuiners de reconeguda solvència presentaran al Fòrum el resultat de les seves innovacions. Desenvolupades en format taller, xefs del prestigi com Miguel Sánchez Romera, Isma Prados, Emil Samper, Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas, André Daguin i també Fundació Alícia oferiran tant cuina de recerca com coneixements científics aplicats a la cuina. I faran tastar, com és propi dels tallers del Fòrum, els resultats dels seus projectes acadèmics.
Fòrum Vi
El vi, la cocteleria i el servei de sala també tindran sessions pròpies al Fòrum Gastronòmic Girona 2018. En l’apartat de vi hi haurà sessions amb Josep Roca, Audrey Doré, Roger Viusà i una sessió amb els vins premiats al Girovi 2018; la cocteleria anirà a càrrec de Mariona Vilanova i Manel Vehí; i Juan Moll posarà l’accent al servei de sala.
Fòrum Dolç
Un any més passaran per les aules del Fòrum Dolç, enguany patrocinat per Chocovic, els millors pastissers, xocolaters, gelaters i cuiners de postres. Entre d’altres, es comptarà amb Miquel Guarro, Rafa Delgado, Mario Masià i Pablo Galiana, en sessions de pastisseria i gelateria; Enric Monzonís i Jaume Soldevila, en sessions sobre xocolata; i a Sergi Vela, Abel Bravo i Josep Mª Ribé en diferents sessions sobre nous formats de pastisseria. Al programa d’activitats no hi faltaran els oficis del gust. L’Àgora serà de nou un espai on els artesans de l’alimentació transmetran el seu saber, contaran les seves vivències, desgranaran la seva recepta i en desvetllaran els secrets. Enguany comptarem amb un biòleg, un carnisser, una escairadora, un forner, un pagès, un tècnic en pesca, un vinyataire i un xarcuter. També tindrà lloc una nova edició del Fòrum Empresa que abordarà temes de gran interès per al sector com són els nous conceptes de restauració o l’aplicació pràctica del nou reglament de protecció de dades. La jornada està organitzada conjuntament amb el grup d’assessorament global per a empreses Vilar Riba.