Cicle de conferències sobre Fotografia i arxiu al KBr

Comptarà amb la participació d’Anne Cartier-Bresson, Sergi Griño, Míriam Díez Bosch, Lluís Muntada Vendrell, Josep Maria Fonalleras, entre d'altres

Redacció.- KBr organitza un cicle de conferències sobre Fotografia i arxiu sota la direcció de Joan Boadas (director de l’Arxiu Municipal de Girona des del febrer del 1990), el cicle comptarà amb la participació d’Anne Cartier-Bresson, Sergi Griño, Míriam Díez Bosch, Lluís Muntada Vendrell, Josep Maria Fonalleras, María Luisa Bellido Gant, Joan Fontcuberta i Bernardo Riego Amézaga.

Des dels seus diferents àmbits professionals, els participants abordaran el procés de creació dels arxius al llarg de la història, la seva progressiva consolidació com a peces clau en la conservació del patrimoni i la cultura, la seva adaptació als canvis tecnològics, les exigències de la mercantilització i la globalització… En resum, veus diverses i complementàries que miraran de respondre dues qüestions: Què decidim conservar? i Què cau en l’oblit?. Qüestions essencials en una època en la qual es produeixen imatges d’una manera incontenible, sense que ni el seu consum ni la seva preservació en conjunt semblin possibles.

El cicle es desenvoluparà de manera presencial a l’auditori del KBr Fundació MAPFRE.

Totes les sessions seran retransmeses online i, posteriorment, estaran disponibles al web.