Les fotos més insòlites del Maig del 68 pels fotògrafs del "France-Soir", en una exposició al Palau Robert

La major Revolta de la Història de França es narra a través de Fotografies originals

Redacció.-L’Institut français de Barcelona organitza, amb la col·laboració del Palau Robert, l’exposició “Maig del 68 pels fotògrafs del France-Soir”, coincidint amb els 50 anys d’aquests fets històrics, una revolta contra l’ordre establert en una societat estancada.

El director general de Difusió, Jordi del Río, inaugurarà l’exposició el dilluns 9 de juliol, a les 19 hores. També hi assistiran el responsable editorial de l’Agència Roger-Viollet, Dominique Lecourt, i la directora de l’Institut français de Barcelona, Pascale de Schuyter Hualpa.
L’exposició, que es presenta del 10 de juliol a l’11 de setembre de 2018, a la Sala 4 del Palau Robert, és un projecte comú de l’Institut français d’Espagne i de l’associació de fotògrafs CéTàVOIR, amb la col·laboració de l’Agència Roger-Viollet per il·lustrar aquest moment històric des d’un angle insòlit.
La mostra, comissariada per Gilles Favier, director artístic de la mostra fotogràfica ImageSingulières, presenta 50 fotografies de 18 fotògrafs contractats per France-Soir, que es conserva a l’Agència Roger-Viollet. L’exposició relata l’ambient de revolta protagonitzat per estudiants i obrers durant els fets del Maig del 68 per protestar contra l’immobilisme d’una societat ancorada en el passat, la França tradicional i conservadora del general  De Gaulle. A les imatges, veiem com la confrontació no va ser un joc de fet i amagar, sinó una veritable batalla campal d’una violència inaudita i sovint oblidada.