FP Dual Gi posa en contacte més de 70 empreses i més de 40 instituts

La Cambra de Comerç vol impulsar decididament l’FP Dual, que creix progressivament en nombre d'alumnes, instituts i empreses

Redacció.- Aquest passat dijous 16 de juny s’ha celebrat, en la seva modalitat online, la segona edició de la Fira FPDual Gi amb l’objectiu de promoure la modalitat de la formació professional dual entre les empreses, estudiants i futurs treballadors.

Hi han participat més de quaranta instituts i més de setanta empreses de diferents sectors productius, com l’agroalimentari, tecnològic, industrial, químic, serveis, digital… Una àmplia representació del teixit empresarial de les comarques gironines. Algunes d’aquestes empreses participants han explicat la seva experiència amb l’FP Dual mitjançant el testimoni d’alguns dels protagonistes: empresaris, responsables de recursos humans, i joves que s’han format i aconseguit la inserció laboral gràcies a aquesta fórmula.

A través de la plataforma audiovisual que serveix de marc de la fira, els instituts han explicat quins programes d’FP Dual ofereixen, el funcionament del pla d’estudis i han aclarit tots els dubtes que han plantejat els joves interessats.

La inauguració de la fira ha anat a càrrec de Jaume Fàbrega, president de la  Cambra de Comerç de Girona, i Adam Manyé, director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona. Jaume Fàbrega s’ha congratulat de l’interès que ha despertat la fira i ha explicat que “s’està treballant molt intensament per aconseguir que la demanda de determinats treballadors especialitzats que ara mateix els costa de trobar a les empreses es pugui cobrir gràcies a la formació professional”.

També s’ha celebrat una taula rodona entre centres educatius i empreses per tractar de les seves experiències en la nova FP Dual que ha comptat amb la participació de Rubén Pino, director de l’Institut Montilivi; Ernest Plana, gerent de Garatge Plana; Carmen Bello, directora de l’Institut de Palamós i Marta Lloret, directora de recursos humans a Enplater.

Al llarg de dia hi ha hagut diversos tallers, com el de “La formació professional en alternança i dual: aprendre treballant, treballar aprenent” amb Ivan Ricart, coordinador d’FP a Girona i Jordi Suy, inspector d’Educació; també un sobre “La formació dual internacional en el sistema FP Dual” amb Rafael Castaño, coordinador de l’Equip de prospecció d’empreses per a l’FP Dual a la Direcció General de Formació Professional de la Generalitat, i un altre sobre “FP Dual a l’empresa TAVIL” amb Lluís Vilanova, Director de Qualitat i Seguretat d’aquesta empresa. La cloenda ha anat a càrrec d’Àngel Lluís Miguel Rodríguez, director general de Formació Professional.

La Fira compta amb l’organització de la Cambra de Comerç de Girona, el Departament d’Educació, i el suport de la Cámara de Comercio de España i Fons Social Europeu de la Unió Europea.

 

La FP Dual

La formació professional dual és un programa que permet la qualificació dels treballadors combinant l’activitat laboral a l’empresa, amb l’activitat formativa rebuda en un institut d’FP. A l’àmbit català compta amb 23.664 alumnes matriculats, hi participen 317 centres, que ofereixen 148 títols, es treballa en 1.256 projectes, i amb aquestes dades del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya de setembre de 2021, hi han 9.181 aprenents.