La Fundació Dalí compra l'oli Figura de perfil

La peça ha estat subhastada a Bonhams Londres i el preu ha estat d'1,8 milions d'euros

Redacció.- La Fundació Dalí ha comprat l’obra de l’artista titulada Figura de perfil, oli sobre cartró de l’any 1925. La peça ha estat subhastada a Bonhams Londres i el preu de martell ha estat d’1,8 milions d’euros.
La Fundació Dalí valora molt positivament aquesta incorporació perquè contribueix a  enriquir tant la seva col·lecció com el coneixement de la tècnica pictòrica de l’artista els anys previs a la seva adhesió al  grup surrealista. L’any 2009 la Fundació ja va adquirir Figura d’esquenes de 1925 (núm. catàleg raonat 148). Ambdues van participar en la primera exposició de Dalí a les Galeries Dalmau de Barcelona el novembre de 1925. Amb aquest retrat ja són 4 els olis amb Anna Maria com a protagonista que formen part de la col·lecció de la Fundació.
L’esforç econòmic que comporta aquesta adquisició compleix la voluntat i missió de la Fundació Dalí de posar a l’abast del públic pel seu gaudi obres mestres de Salvador Dalí. En el moment en què es decideixi exposar-la al Teatre-Museu, es presentarà als mitjans de comunicació.