Fundació Privada Espai Guinovart i Amèlia Riera, Premis Nacionals de Cultura 2015

Els premis nacionals de cultura 2015 premien l'exel·lència i la trajectòria de 10 figures catalanes amb mirada pròpia

Els Premis Nacionals de Cultura 2015, que el proper 17 de juny premiaran deu referents de la cultura catalana al Teatre Romea, reconeixeran la trajectòria d’Amèlia Riera i l’activitat de la Fundació Privada Espai Guinovart.

La distinció atorgada pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), una de les més prestigioses en l’àmbit de la cultura a Catalunya, vol remarcar la dilatada i activa carrera artística des dels anys 60 fins a l’actualitat d’Amèlia Riera. Igualment, l’entitat vol reconèixer també la Fundació Privada Espai Guinovart, que ha esdevingut un centre d’art contemporani de referència a Agramunt on es mostren els valors del paisatge, de la seva gent i la projecció del món local envers l’universal, a través de la figura de l’artista Josep Guinovart.

La Fundació Privada Espai Guinovart, inaugurada a Agramunt el 1994, rebrà el premi per la seva trajectòria de més de 20 anys. La Fundació va ser creada per l’artista Josep Guinovart i l’Ajuntament d’Agramunt i ha esdevingut un centre d’art de referència a les terres de Lleida. Al llarg del temps, l’espai ha mantingut una constant i estreta vinculació amb els artistes lleidatans i els projectes culturals del territori. La bona gestió dels responsables artístics i tècnics de la Fundació, amb la participació activa de Maria Guinovart, filla de l’artista, i d’altres persones representatives del món de l’art i de la cultura, han donat continuitat al que segueix essent l’epicentre de l’univers Guinovart, convertint-lo en un lloc de trobada per a artistes fora de la capital catalana. 

Amèlia Riera (Barcelona, 1934) serà reconeguda amb el Premi Nacional de Cultura per la seva llarga trajectòria artística. Coneguda com a “l’artista del misteri” va iniciar-se en el món de l’art a la dècada dels seixanta, època en què va impulsar amb altres artistes el Premi Internacional de Dibuix Joan Miró. Va exposar per primera vegada individualment a la Sala Belarte. El 1990 va ser l’única artista femenina participant en l’exposició Informalisme català al Centre d’Art Santa Mònica. Ha exposat també a la Galeria Dau al Set i a l’Espai Volart. El 2005, l’Espai d’Art Contemporani Palau Solterra de la Fundació Vila Casas li va dedicar una sala.

Etiquetes:
,