Gairebé 20.000 persones visiten l’exposició dedicada a La Cubana a Sitges

La mostra ‘La Cubana 40+1 anys: un viatge del no-res al 2021’ dedicada a la companyia tanca portes aquest diumenge 9 de gener

Redacció.- L’exposició ‘La Cubana 40+1 anys: un viatge del no-res al 2021’, instal·lada al Miramar-Centre Cultural de Sitges, tancarà portes aquest diumenge 9 de gener amb prop de 20.000 visitants coincidint amb la darrera jornada de portes obertes i després de 6 mesos d’estar oberta. L’èxit d’aquesta mostra, impulsada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges i La Cubana, ha fet que es prorrogués en dues ocasions per donar resposta a la gran demanda del públic. Des de l’organització es valora positivament aquesta exposició, inaugurada el 17 de juny per celebrar la trajectòria de la companyia, i que ha estat marcada per la pandèmia. La mostra havia de dur-se a terme al 2020 però es va haver de cancel·lar amb motiu de la Covid-19.

El balanç de la mostra és molt positiu per a l’organització d’aquesta iniciativa. El regidor de Cultura de Sitges, Xavier Salmerón, remarca que “estem molt satisfets de la resposta del públic, sobretot del públic sitgetà, ja que s’han implicat de forma massiva en la commemoració i celebració d’aquests 41 anys de la companyia teatral que porten Sitges com a part imprescindible del seu ADN”.

La mostra ha estat el plat fort de l’edició del 2021 de La Pregonera, la programació estable d’arts escèniques, exposicions i música coordinada per la regidoria de Cultura però ha anat més enllà de ser una activitat cultural ja que “amb la finalització de l’exposició de ben segur que trobarem a faltar passejar al voltant del Miramar Centre Cultural i trobar-se les Teresines o altres personatges característics de La Cubana i que ens han acompanyat durant tots aquests mesos”, afegeix Xavier Salmerón.

El director de La Cubana, Jordi Milán, valora molt positivament la iniciativa i el ressò que ha tingut aquesta exposició i manifesta que “en nom de tota la companyia que estem contents per moltes raons: en primer lloc per rebre la proposta d’aquesta iniciativa des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges i que sorgís de gent jove que no havien nascut el 1980 quan va néixer La Cubana, ens va sorprendre i omplir de satisfacció”. I en segon lloc, pel gran ressò i acceptació que ha tingut a tota Catalunya (i a Espanya), sobretot pels comentaris positius de tota la gent que l’ha visitat i que ens han deixat, tant al llibre de visites que hi ha a la sortida de l’exposició, així com als comentaris a les xarxes, i també en tots els mitjans de comunicació”.

Aquest cap de setmana tanca l’exposició després de 6 mesos d’estar oberta i Jordi Milán també remarca “sincerament que ha estat una manera bonica de celebrar aquests 40 anys + 1 de La Cubana i que, sobretot, el fet de poder-ho fer precisament a Sitges, el lloc que ens va veure néixer l’any 1980, ha estat un gran honor. Tothom sap, perquè sempre ho hem dit, que sense Sitges, La Cubana no existiria”.

‘La Cubana 40+1 anys: un viatge del no-res al 2021’ explica la història d’aquesta companyia teatral, que va néixer a Sitges l’any 1980, a través  d’objectes entranyables i curiosos que han fet servir als seus muntatges i al llarg de la seva carrera com escenografies, vestuaris, perruques, barrets, ulleres, cartells, retalls de premsa, fotografies, premis, entre d’altres.

Mitjançant aquesta proposta vivencial i immersiva, el públic permet endinsar-se en l’estil particular d’un grup de teatre que ha portat el seu talent per tots els escenaris de l’estat espanyol davant de més de 5 milions d’espectadors.

Les entrades per visitar l’exposició es poden adquirir a les taquilles situades al Miramar Centre Cultural. Per poder assistir a la jornada de portes obertes gratuïtament coincidint amb l’últim dia de la mostra, també es poden reservar al mateix equipament municipal.

La Cubana acomiada l’exposició, instal·lada a Sitges, però alhora mira cap al futur amb l’estrena el 2 de febrer de l’obra ‘Adiós Arturo’ al Teatre Coliseum de Barcelona per acabar la gira que va començar al maig del 2018 per tot l’Estat i que han vist més de 300.000 espectadors.