Gairebé setze mil espectadors al Barnasants

L'aposta per la programació metropolitana es consolida com a tret distintiu de la catorzena edició del certamen

El Festival de Cançó ha ofert 65 concerts en 67 dies. Del 15 de gener al 22 de març de 2009 han gaudit de les propostes de BARNASANTS prop de 16.000 espectadors, un creixement aproximat en el públic del 10% respecte a 2008.
Aquestes són les xifres que resumeixen una edició que ha posat la crisi socioeconòmica en el seu punt de mira i que ha consolidat la programació metropolitana com a tret distintiu. En aquesta 14ª edició també ha augmentat proporcionalment el nombre D’espectadors als concerts de petit format (sales Luz de Gas i Harlem Jazz Club), respecte al dels grans espais.

Aquesta intensa oferta és difícil de reduir en futures edicions, ja que, com a únic festival de cançó D’autor a L’estat i aparador de referència pels professionals, es compromet amb L’àmplia collita D’artistes que dóna un gènere en constant creixement. A BARNASANTS, les noves generacions comparteixen cartell amb els grans noms de la cançó D’autor. El descobriment de nous valors, com Pau Alabajos i Cesc Freixas, ha estat també un repte D’aquesta edició. Un repte compatible amb la programació D’artistes consagrats de L’alçada de Luis Eduardo Aute, Albert Pla, Marc Parrot, Amancio Prada o Pedro Guerra. Convidats D’altres països (Quilapayún, Amèlia Muge, Marta Gómez, Sergio Cammariere o Rimbaud, entre D’altres) i de la resta de L’estat (Javier Ruibal, Antonio Vega o Carlos Chaouen, entre tants), concerts especials i especialment produïts pel festival, estrenes de disc (més de la meitat del programa) i presentacions de luxe han nodrit un cartell equilibrat i amb una exceL’lent acollida per part del públic.

Nous canals de difusió han permès viure més de prop molts dels concerts D’enguany, amb la retransmissió en directe o L’enregistrament per la seva emissió posterior. Mitjançant acords de coL’laboració amb emissores de ràdio i portals digitals el festival ha aconseguit arribar a nous públics.

Etiquetes:
,