El ‘Galacticat’, la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, tindrà lloc del 21 al 25 d’agost a Tàrrega

El certamen canvia de dates, incorpora tres espais exteriors i reformula les activitats paral·leles per adaptar-se a la nova realitat de la Covid-19

Redacció.- El cinema fantàstic i de terror tornarà aquest estiu a Tàrrega de la mà del ‘Galacticat’, la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent que habitualment se celebra al juny i que enguany l’organització ha decidit traslladar a l’agost amb més cinema al carrer i més dies de projeccions per garantir la seguretat arran de la Covid.
El festival, organitzat per l’associació Galacticat i el Circuit Urgellenc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tàrrega, canvia de dates per la pandèmia del coronavirus i s’adapta a la nova realitat. Així doncs la mostra tindrà lloc del 21 al 25 d’agost a Tàrrega, tindrà dos dies més de cinema (cinc dies enlloc de tres) i incorpora tres pantalles exteriors per facilitar les projeccions a l’aire lliure, on es podrà mantenir la distància de seguretat.
La VII edició del Galacticat programarà 30 pel·lícules i 120 curtmetratges i estarà dedicada a l’escriptor nord-americà, Stephen King, en l’any que se celebra el 30è aniversari de ‘Misery’ i el 40è de ‘El Resplandor’ dos clàssics del cinema de terror.
Premi de mentoria
En el marc del festival, l’organització i el Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC) convoquen el III Premi ‘Galacticat-CECAAC’ de mentoria per la coproducció d’un curtmetratge. S’ha atorgat el guardó, valorat en 5.000 euros i consistent en tasques de mentoria que es duran a terme des del CECAAC, al guió de l’obra ‘Piel de Gallina’ de Raquel Quesada Giner.
La mentoria cinematogràfica consistirà en una relació de desenvolupament personal, en la qual el Cecaac farà de mentor i el Festival Galacticat programarà l’estrena i presentació del curtmetratge i al mateix temps ajudarà en la distribució de l’obra en diversos festivals internacionals durant l’any posterior de la seva finalització.
Cinc seccions i nous escenaris
També com a novetat d’enguany el Galacticat inclou dues seccions més, la Secció Focus i la Secció AMP, que s’afegeixen a les tres existents: la Secció oficial de Llargmetratges, l’oficial de Curtmetratges o Galacticurt (amb pel·lícules a competició) i la Secció Clàssics. La nova secció Focus posarà la lupa en la cinematografia d’un país convidat, que enguany serà Croàcia i la Secció AMP portarà cada any cinc títols actuals que programarà la prestigiosa distribuïdora internacional AMP-FILMS.
A més dels dos escenaris habituals de l’Avinguda Catalunya, el Galacticat incorpora enguany el de la terrassa de l’Ateneu, un nou espai de projeccions a l’aire lliure. Amb la voluntat d’orientar l’esdeveniment a la nova realitat de la Covid, l’organització també ha optat per reformular les activitats paral·leles.
La convocatòria de la VII edició del Galacticat està destinada a tots els cinèfils i en especial als amants de la ciència-ficció i manté la voluntat d’apropar el passat, el present i el futur del millor gènere fantàstic a través de títols clàssics de culte i premiades estrenes del moment.
Com a prèvia al festival, al llarg de quatre mesos, més de 450 nens i nenes de les comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell i La Segarra han realitzat diversos tallers de cinema dins del seu projecte pedagògic. El Galacticurs havia d’arribar també al Pallars Jussà i a un total de 3.000 alumnes però la Covid-19 va provocar l’anul·lació de la segona part del projecte.