Ganyet i Mazoni han creat la primera cançó a través de la intel·ligència artificial a la Catosfera

L’esdeveniment torna a convertir Girona en la capital digital de Catalunya amb una edició dedicada a la intel·ligència artificial i la creació de contingut

Redacció.- La Catosfera, el punt de trobada de la Internet catalana, ha culminat la 15a edició amb més de mig miler d’assistents i ha tornat a convertir Girona, un any més, en la capital digital de Catalunya durant tres dies de programació per a tots els públics.

Les jornades, que s’han celebrat a l’Espai Fundació La Caixa i a Platea el 19, 20 i 21 d’octubre, busquen donar resposta a les tendències de l’any i, amb aquest propòsit, s’ha dedicat aquesta l’edició a la intel·ligència artificial i a la creació de contingut digital. A més a més, s’ha mantingut l’aposta pels pòdcasts en viu.

Un dels moments més esperats i de les grans novetats d’aquest any ha estat la creació de la primera cançó de pop còsmic a partir de la intel·ligència artificial per part de Josep Maria Ganyet i Jaume Pla (Mazoni), que ja és a Youtube. Es tracta d’un espectacle inèdit, estrenat a la Catosfera, del qual n’ha participat el públic assistent i ha culminat amb un debat sobre ètica i tecnologia on s’hi ha sumat Liliana Arroyo.

També han estat protagonistes d’aquestes jornades l’estrena del pòdcast de la Catosfera -que s’ha enregistrat en directe i es podrà consultar a les plataformes d’àudio els pròxims dies-, o bé la consolidació del Futur Fest, la spin off de la Catosfera celebrada a Platea i pensada per a públic jove que ha acollit també un espectacle inèdit amb 11 creadors de contingut en català i l’emissió d’un programa de ràdio i un pòdcast en viu: el Loft, presentat per Xènia Casado i Berta Aroca, i l’Arrabassada, amb Marc Lesan, Oriol Lapeira i Iñaki Sola. Joana Cabratosa, Núria Simon i Ona Jou (Can Putades), Joan Grivé, Luara Mateu, Àlex Tous, Bet Molina, Cèlia Espanya i Albert Roig han estat alguns dels noms que han passat per l’escenari del Futur Fest.

Enguany també ha destacat la incorporació al programa del Hacktoberfest, la festa de l’open source organitzada per l’Associació tecnològica Geeks.cat amb la col·laboració de GDG Girona, que ha reunit desenes de desenvolupadors a involucrar-se activament en projectes de codi obert.

Més enllà d’aquests actes, al llarg dels tres dies de Catosfera s’han celebrat moltes més activitats, gran part de les quals dirigides específicament a alumnes de secundaria d’instituts de Girona, que han omplert l’auditori de l’Espai Fundació La Caixa.

El director de la Catosfera, Joan Camp, considera que aquesta edició ha estat “la més completa i exitosa de totes les que s’han celebrat fins al moment” i ha donat les gràcies als patrocinadors que han fet possible l’edició d’enguany: Ajuntament de Girona, Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya, Fundació .cat, l’AMIC i RENFE; així com als col·laboradors que han donat suport en la producció i difusió de tota l’activitat i als mitjans oficials que se n’han fet ressò: ACN, Diari ARA, Nació Digital, Ràdio Girona, TV Girona, CCMA, El Punt Avui i La Mira.

Els diferents tallers, ponències, pòdcasts i espectacles es podran recuperar online a través del web de la Catosfera a partir de la setmana vinent.