Gaudir de L’art mitjançant el patrimoni arquitectònic

La ruta oferirà un record a Fages de Climent i els seus amics pintors

Descobrir L’art a través del patrimoni arquitectònic o descobrir el patrimoni arquitectònic a través de L’art aquest és el joc que proposa la Ruta de L’Art, un itinerari cultural per L’entrellat medieval del centre històric de Castellço D’Empúries. La ruta tindrà lloc del 9 al 12 D’octubre.

A través de diverses obres D’art es convida a fer un passeig per L’entrellat de carrers medievals i descobrir la bellesa arquitectònica dels edificis en un perfecte equilibri entre L’art i arquitectura. Pedra i art es fondran en aquest esdeveniment cultural que ha estat pensat amb la idea de ressaltar la bellesa del patrimoni històric del municipi, amb nombrosos vestigis D’un esplendorós passat medieval, sempre amb L’art com a fil conductor.

La pintora Anna M. Constanseu i L’Ajuntament de Castelló D’Empúries organitzen novament la Ruta de L’Art en que el centre històric es converteix en una verdadera  ?pinacoteca?. Enguany seran 73 artistes de reconeguda trajectòria professional els que exposaran la seva obra en 20 espais expositius.

Aquesta activitat també serà un homenatge al poeta i escriptor Carles Fages de Climent, a la seva casa pairal hi haurà una exposició D’obres de diferents artistes que al llarg de la seva vida varen tenir relació amb ell. Fages de Climent va estar relacionat amb el món de L’art des de diferents vessants, com a crític i com a marxant D’art.

D’altra banda, la Ruta de L’Art comptarà també amb la participació de 13 artistes de Cantàbria en una mena D’intercanvi cultural amb els artistes D’aquí. Artistes com ara José Luís Pascual, Koyama, Federico, Roura, Ministral, Pujolboira, Lleixà, Vergoñós, Cruañas, Constaneu, Imma Figueras, Patxè…. per citar-ne alguns prendran part en aquesta edició de la Ruta de L’Art.