Gemma Humet, Alessio i Giancarlo Arena i Maria Jaume actuaran aquesta setmana al Portalblau

L'edició d'aquest any se celebrarà en diferents escenaris de l'Escala i d'Empúries i amb un format molt més reduït

Redacció.- Ja s’han exhaurit entrades per dos espectacles: el concert de Gemma Humet i la trobada poètica de Kavafis. L’edició d’aquest any se celebrarà en diferents escenaris de l’Escala i d’Empúries i amb un format molt més reduït a causa del moment actual.
Portalblau, el Festival de Música i Art a la Mediterrània, se celebrarà de l’1 al 15 d’agost a l’Escala i Empúries a tres escenaris: la Mar d’en Manassa, els Jardins de la Muralla Grega i el Fòrum Romà d’Empúries.
El festival durà a terme un seguit d’accions per promoure valors socials: destinarà part de la recaptació de les entrades al Banc dels Aliments de L’Escala (SLDA), prioritzarà la contractació de joves de L’Escala i impulsarà mesures per minimitzar l’impacte ambiental en la realització del festival.
En aquesta edició, tant per la programació com per l’equip que el fa possible, és majoritàriament femenina (prop d’un 70% del total).
Els espais que acolliran l’edició 2020 del festival compliran amb totes les mesures de seguretat i higiene exigides per les autoritats i, a més, l’organització ha previst un seguit de mesures pròpies, com que els aforaments es redueixen a: 450 localitats al Fòrum Romà d’Empúries; 80 localitats al Mar d’en Manassa i 100 localitats als Jardins de la Muralla Grega d’Empúries.
La programació d’aquesta setmana:
6 agost: A la  Llum del Dia: Trobada poètica i musical de la mà de Kavafis.
-Exhaurides les dues sessions-
Participants: Josep Tero, Carme Callol, Jaume Comas i Eusebi Ayensa
07 agost: GEMMA HUMET – “Petit Univers”
-Exhaurit-
Gemma Humet és una de les artistes que més clarament ha impregnat la seva obra amb l’essència de la cançó d’autor. El seu nou disc sortirà al 2021 i renova el seu so amb caixes de ritmes i sintetitzadors, mantenint les melodies d’aires mediterranis i la càlida veu de la Gemma.
08 agost: MARIA JAUME – Presentant en el seu primer disc
El folk acústic i el pop independent en la seva accepció més íntima són els signes d’identitat de Maria Jaume. La jove cantautora mallorquina és la guanyadora de la darrera edició del concurs Sona 9. Actualment prepara el seu primer disc amb cançons pròximes i sinceres d’essència mediterrània.
09 agost: ALESSIO ARENA I GIANCARLO ARENA – Presentació del seu nou disc Dummèneca
Els dos germans cantants barregen els seus repertoris nascuts entre Itàlia i Catalunya, incloent-hi les mitologies familiars i les històries d’una infància profundament transcultural i mediterrània. Alessio Arena i Giancarlo Arena ens proposen peces originals i reinterpretacions de “word music d’autor”.
Propera setmana:
13 agost: LAS MIGAS – Presentant el seu darrer disc Cuatro
Las Migas és el quartet format per Carolina Fernández (veu), Marta Robles (guitarra), Alicia Grillo (guitarra) i Roser Loscos (violí). Destaquen per la fusió de cultures tan meravellosa que creen quan estan juntes. Enguany celebren el seu 15è aniversari i presenten el seu darrer disc Cuatro.
14 agost: DAMARIS GELABERT- Mou el cos en format especial
Dàmaris Gelabert presenta una proposta variada que va des de la música mediterrània fins al country, passant pel rock, la rumba i la bossa nova. Un repertori que esdevé un crit optimista a la vida a prop de la natura.
15 agost: ELS AMICS DE LES ARTS – Els dies més dolços
Els Amics de les Arts presentaran Els dies més dolços. Un repertori que sonarà tal i com el van presentar pel seu canal de YouTube durant el confinament. Aquesta oportunitat, dona al públic la possibilitat de viure un espectacle únic on es revisitaran les cançons dels inicis de la banda.
Concerts i arts escèniques
La programació manté l’eix conceptual que caracteritza el festival: la promoció dels valors de la cultura a la mediterrània. Vol incrementar la presència de les arts escèniques i per aquesta edició presenta dues propostes amb la paraula i el vers com a protagonistes.
La narració oral (“Bàrbars”), Kavafis (“A la llum del dia”), melodies d’arrel tradicional convertides en cançó d’autor (Gemma Humet), Mallorca (Maria Jaume), Nàpols (Alessio i Giancarlo Arena), fusió cultural (Las Migas) i artistes locals (Els Amics de les Arts i Damaris Gelabert) són els elements definitoris de la programació de Portalblau 2020.
Compromís social, reflexió i més que paritat