Geni Barry i Daniel Cros culminen les seves col·laboracions en directe amb Snake with surprise

La revista Jaç encarta en el número de desembre/gener un EP amb 3 temes del disc

Apadrinat per Tete Montoliu i considerat internacionalment un mestre del vibràfon i una de les primeres espases del jazz nacional, Geni Barry s’ha embarcat en una nova aventura sonora juntament amb Daniel Cros. El cantant i compositor barceloní, que ens té acostumats a temes de reminiscència caribenya, s’enfunda aquí el vestit de crooner, inspirat en grans figures del gènere com Chet Baker, Dean Martin o Frank Sinatra.

Snake with surprise és el seu primer disc junts, però la seva amistat ve de lluny. Daniel és mànager de Geni i anys enrere solia acompanyar-lo als seus concerts alhora que anava forjant-se la seva pròpia carrera com a cantautor. Un dia, Geni el va convidar a pujar a L’escenari per interpretar amb ell ?Autumn Leaves’ i aquesta invitació va anar repetint-se en concerts successius fins a convertir-se en un deliciós costum que ha culminat finalment en la materialització D’aquest disc. Per a Snake with surprise Geni Barry ha reharmonitzat alguns estàndards memorables com “You know I care” o “Have you met Miss Jones'”, juntament amb altres temes menys habituals en el gènere com la polca “Wooden heart” D’Elvis Presley o la balada ?The last time I felt like this’ de la pel·lícula Same time, next year.

Però en aquest àlbum també hi ha espai per a les composicions pròpies: Daniel deixa entreveure la seva formació musical llatina a la suggestiva samba-jazz “Don’t be afraid to smile” i a L’elegant calypso que dóna títol al disc, “Snake with surprise”. Aquesta cançó serveix, a més, D’homenatge al seu company i amic Geni Barry, que sol presentar els seus convidats amb la falca: “I ara: serp amb sorpresa!” i a continuació el nom del convidat, en referència a la mítica escena D’Indiana Jones i el temple maleït on als protagonistes se?ls ofereix una degustació de “serp amb sorpresa, escarabats farcits, sopa D’ulls i sorbet de cervell de mico”.

El menú que aquí se?ns presenta resulta, afortunadament, bastant més apetitós: nou tasts de jazz servits amb elegància i bon swing, que satisfaran els paladars més exigents.

Etiquetes:
, ,