Germà Negre presenta el seu darrer treball KUMBAIÀ

Un treball que apel·la a la cultura “cumba” i a la Moreneta

Redacció.- Els irreverents Germà Negre presenten  KUMBAIÀ (Halley Records, 2020), el seu darrer treball discogràfic, en format EP. Un treball que apel·la a la cultura “cumba” i a la Moreneta com a màxima expressió del caràcter humorístic i estripat del grup. La verge de Montserrat es converteix en el gran nexe de reivindicació del hipisme i els “xirucaires”, com a forma d’entendre la vida i la música.
Després d’haver publicat Els àngels fan torrades (Halley Records, 2015) i Molt de porc i poca salsitxa (Halley Records, 2018), l’EP titulat KUMBAIÀ es converteix en el tercer treball discogràfic dels banyolins, que tornen a comptar amb la producció de Marcel Caselles.
KUMBAIÀ irromp a l’escena musical catalana amb una portada a l’estil còmic, en què la Moreneta apareix com a una superheroïna d’una catalanitat clarament “cumba”. El concepte kumbaià, que va donar nom a una coneguda cançó espiritual negre, esdevé patrona de la reivindicació dels valors “xirucaires”, que sempre han estat presents en l’imaginari del nostre país.
Dins d’aquest nou EP pren protagonisme la dimensió més compositiva del grup, ja que a excepció de “Camí ral”, la resta són creacions totalment pròpies. “Fet a mida”, “Seguim brindant”, “Camí Ral” i “Balada kumba” són les quatre cançons que naveguen per la música festiva sense deixar de banda la crítica i la ironia com a ingredients fonamentals de Germà Negre.