GiModa promou un espai de trobada i exposició per a empreses i persones dissenyadores del sector tèxtil

La quarta edició de la iniciativa tindrà lloc els dies 20 i 21 de setembre al monestir de Sant Pere de Galligants

Redacció.- La quarta edició de GiModa tindrà lloc els dies 20 i 21 de setembre al monestir de Sant Pere de Galligants. La nova proposta arriba amb novetats importants i amb l’objectiu de posicionar les comarques gironines com a referents del sector tèxtil. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha participat en la presentació de la iniciativa aquest matí acompanyada de la presidenta i la vicepresidenta de l’Associació Gironina per a la Promoció de la Moda (Agimod), Sílvia Castelló i Judit Dalmau.

Un nou espai, anomenat “Tour retail”, serà la principal novetat de la proposta d’enguany. Es tracta d’un punt d’exposició i trobada adreçat a professionals vinculats al sector tèxtil i de la moda que té com a objectiu crear sinergies i ajudar a fer créixer el sector.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que “Girona és una ciutat dinàmica, d’oportunitats, i un aparador per a les noves tendències en molts àmbits i sectors. També per al sector de la moda, amb l’aparició de nous creadors i una aposta artística, comercial i formativa cada vegada més completa. GiModa és l’exponent més clar d’aquesta nova realitat i la prova de l’empenta d’un sector en plena consolidació i de les sinergies que està establint amb la ciutat”.

GiModa comptarà en aquesta edició amb dissenyadors i firmes professionals de renom com Yerse, WHO, Miriam Alvarez, Nausica Masó, Roser Martínez, Coshop, Cèlia Vega i Imma Cle. La presidenta d’Agimod, Sílvia Castelló, ha assenyalat que “GiModa vol ser una plataforma per mostrar tot el talent existent en el sector del tèxtil i la moda, no només la gran feina que estan fent els professionals consolidats en aquest àmbit sinó també tots els creadors emergents, un conjunt de persones que treballen per aconseguir mantenir el sector ben viu”.

Durant la presentació d’aquest matí també s’ha donat a conèixer el llibre Girona +, que la periodista especialitzada en moda Peté Soler ha elaborat per encàrrec d’Agimod sobre la situació actual del sector tèxtil i la moda a les comarques gironines i la seva evolució. El llibre es presentarà  a Girona el 21 de setembre a les 20 h al monestir de Sant Pere de Galligants com a cloenda de la 4a edició de GiModa i es finançarà a través de la plataforma de micromecenatge Verkami a partir del 6 de setembre.

GiModa és una iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Girona i Agimod amb la col·laboració dela Diputació de Girona. L’esdeveniment té per objectiu promoure la moda catalana i mostrar al consumidor el potencial creatiu que hi ha a la demarcació. L’entrada per visitar GiModa a Sant Pere de Galligants tindrà un preu de 5 euros. De cada entrada es destinarà un donatiu de 0,5 euros a la Fundació Oncolliga Girona.

Concurs per a dissenyadors i dissenyadores emergents

GiModa se celebra amb la voluntat de ser un referent i de mantenir més forta que mai l’aposta pels dissenyadors i dissenyadors emergents i per a professionals consolidats. Les activitats han arrencat amb un innovador concurs adreçat als joves dissenyadors i dissenyadores que comencen a fer-se un camí en el món de la moda. El concurs s’ha obert a dissenyadors/ores emergents de tot Catalunya i s’hi han presentat 8 professionals que mostraran les seves propostes amb desfilades durant GiModa. Un jurat extern, expert en el sector, en decidirà el guanyador o la guanyadora.

La 4a edició de GiModa es proposa reflexionar sobre el bon estat de salut del sector retail tèxtil i, en la línia iniciada l’any passat centrada en la moda sostenible i ètica, la jornada professional d’enguany girarà entorn a l’economia circular i la moda sostenible en el sector tèxtil. Hi haurà ponents reconeguts en aquest àmbit per exposar les seves experiències, com el director i fundador de la marca Skunfunk, Miguel Feijoo, o els representants de Masias Maquinària i Roba Amiga Girona, Patricia Masias.

GiModa és una iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Girona i Agimod amb la col·laboració dela Diputació de Girona. L’esdeveniment té per objectiu promoure la moda catalana i mostrar al consumidor el potencial creatiu que hi ha a la demarcació. La voluntat de la iniciativa és fer arribar al carrer a aquells dissenyadores i dissenyadores emergents de la zona perquè siguin coneguts i puguin trobar sortida laboral real per al seu futur i fer que la ciutadania entri en contacte amb tot el talent i la creativitat tèxtil del nostre territori.