Gira D’Una comèdia espanyola pels Països Catalans

L'obra, sota la direcció de Sílvia Munt, es representarà en altres 13 ciutats fins el proper 31 de gener

L’empresa Bitò Produccions, un dels productors D’Una comèdia espanyola juntament amb el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i el Centro Dramático Nacional, impulsa una llarga gira de L’espectacle dirigit per Sílvia Munt pels Països Catalans. El muntatge, una adaptació del text de Yasmina Reza, L’autora D’Art, es representarà fins al 31 de gener de 2010 en altres diverses ciutats.

L’obra, que es va estrenar el passat mes de febrer ?en versió castellana- al Teatro Valle-Inclán de Madrid i ja ha passat pel TNC, es podrà veure després de Temporada Alta a Blanes (6 de desembre), Calldetenes (8 de desembre), Sant Cugat del Vallès (11 de desembre), Gandia (8 de gener), Balaguer (10 de gener), Ripollet (15 de gener), Valls (16 de gener), Viladecans (17 de gener), Granollers (24 de gener), Sabadell (29 de gener), Lleida (30 de gener) i Igualada (31 de gener).

La gira D’Una comèdia espanyola, una peça que està sent molt ben rebuda per part del públic, va començar el passat setembre amb dues representacions en el Teatre Alegria de Terrassa els dies 16 i 27. I fins ara, L’obra s’ha representat també a Barcelona, Olot, Vilanova i la Geltrú, Tordera, Tarragona, Cornellà de Llobregat i Reus.

Una comèdia espanyola és el quart espectacle que dirigeix Sílvia Munt. Amb un repartiment format per Ramon Madaula, Xicú Masó, Maria Molins, Cristina Plazas i Mònica Randall (que torna al teatre després D’una absència de 34 anys), L’obra és una comèdia subtil i amarga que reflexiona sobre el món del teatre i els vincles familiars.

Cinc actors francesos assagen una obra D’un autor espanyol present a la sala, un espai obscur on es desenvolupa la funció. De tant en tant, els assajos s’aturen i els intèrprets surten dels seus personatges i comencen a parlar de la seva professió. En complicitat amb el públic, els actors ofereixen un retrat cruel del món de L’escena tot disseccionant les seves pors i inseguretats, obsessions, i confessant la necessitat D’agradar.

La comèdia també permet reunir a una mare amb les seves dues filles actrius i el marit D’una D’elles. La mare els presenta la seva nova parella, un administrador de finques vidu i més jove que ella del qual està molt enamorada. És L’excusa per fer un radiografia D’allò ?tant necessari i perillós que és la família?, diu la directora. Reza parla en un to força amarg del seus obligats vincles i les seves solituds inevitables: els amors, els odis, el dolor de viure, el pas del temps i les frustracions, entre D’altres qüestions.

Etiquetes:
,