Girona A Cappella, del 8 al 16 de maig

12 formacions musicals actuaran en 7 espais diferents de la ciutat

Redacció.- Del 8 al 16 de maig Girona acollirà de nou el Girona A Cappella, l’únic festival d’aquest gènere a tot l’Estat espanyol i que portarà als seus diversos escenaris algunes de les formacions referents a nivell internacional de la música sense instruments, expressada només amb la veu. Serà la 9a edició del festival, després de la interrupció obligada de l’any passat en motiu del confinament.

Precisament per poder tornar a l’activitat els concerts es celebraran en diferents llocs de la ciutat amb aforaments limitats i controlats i no a la Plaça Independència, escenari fins ara fix i habitual. El Centre Cultural La Mercè, l’Espai La Marfà, la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, els Jardins de la Devesa i l’Església de Sant Lluc, seu dels Manaies de Girona, seran els nous escenaris del festival. Es mantenen també l’Auditori de Girona i la Casa de Cultura.

Per altra banda els nord-americans Straight No Chaser, una de les formacions a cappella que més brillen en l’escena actual, han hagut de posposar la seva gira per segon cop i actuaran finalment en l’edició del 2022. La seva data l’ocuparà les extraordinàries GEMA 4 amb el seu nou espectacle commemoratiu dels seus 25 anys.

La programació itinerant serà completada per les veus de Les Fourchettes, únic quartet femení guanyador del concurs nacional de Barbershop SABS; Barcelona Gospel Messengers amb el seu gospel dinàmic, alegre i contagiós; les gironines Coral Xàntica; el grup coral de veus blanques Cor Mentha; el quartet vocal especialitzat en música russa, CatAlinKa; MuOM, l’únic grup vocal del món que produeix polifonies amb harmònics; i el vetarà Cor Margall, amb més de 40 anys de trajectòria. La recaptació d’aquests concerts anirà destinada a la Fundació Oncolliga Girona.

Als escenaris habituals de la Casa de Cultura tindrem l’actuació de Zinc, una formació sorgida de l’experiència televisiva Oh Happy Day; i a l’Auditori de Girona també el grup de barbershop The Hanfris Quartet, en motiu del seu desè aniversari. Aquesta formació també realitzarà un taller a La Marfà obert a cantaires que vulguin conèixer la musica de barberia.

Aquesta edició també servirà per presentar el nou projecte Black Music Choir, proposta formativa adreçada a joves entre 10 i 25 anys, que treballa estils musicals relacionats amb la Black Music com poden ser Soul, R&B, Funk, Rap, Beatbox, etc… Aquesta és una iniciativa conjunta sorgida a través de la col·laboració de dos festivals de la ciutat, el Black Music Festival i el Girona a Cappella, i la coordinació de la Fundació Casa de la Música. El Black Music Choir actuarà amb el grup barceloní Ol’Green, que presentarà el seu nou espectacle Veus in E-motion.