Girona acollirà el nou festival de música Strenes

Tindrà lloc en diferents espais de la ciutat de l’11 al 21 d’abril del 2013

El festival Strenes és un nou concepte de festival de música que acollirà les estrenes d’espectacles, discs i novetats dels artistes catalans del primer semestre de l’any, concentrats en un període d’11 dies. El festival se celebrarà a Girona de l’11 al 21 d’abril. Strenes vol ser l’escenari on es presentaran les principals novetats de la temporada musical catalana.
Aquest nou concepte de festival vol esdevenir una cita obligatòria pels artistes de trajectòria reconeguda i pels artistes del moment, però també una plataforma de difusió per als artistes emergents del país, que nodreixen la rica escena musical catalana que hi ha actualment.
El festival se celebrarà a la ciutat de Girona i tindrà diferents ubicacions estables. L’Auditori de Girona -tan a la Sala Montsalvatge com a la Sala de Cambra-; l’auditori de la Casa de Cultura; sales privades de la ciutat, com La Planeta, i com a novetat, es recuperarà l’emblemàtic Teatre Municipal de Girona, on novament es podrà gaudir d’una programació musical de primera línia.
Durant el mes de març, el festival realitzarà presentacions prèvies de tots els espectacles programats, a més d’acollir presentacions de discs dels principals artistes del moment. D’aquesta manera es vol visualitzar tot el procés de llançament d’una novetat musical, així com la feina que hi ha al darrere de qualsevol estrena artística.
Un dels principals valors del festival és que els espectadors d’Strenes seran els primers de gaudir de les novetats que marcaran la temporada musical a casa nostra.
Strenes obre una convocatòria dirigida a artistes, grups musicals i empreses de management i contractació per tal que puguin presentar les seves propostes d’estrena, en el marc del festival Strenes de Girona. El termini de presentació de propostes
finalitza el 14 de gener.
La programació d’Strenes és responsabilitat de Xavi Pascual, director de Promo Arts Music, amb la complicitat d’una comissió assessora artística, on hi són representats tots els agents que intervenen en una estrena musical. Aquesta comissió està formada per Lluís Gendrau, director i editor de la revista Enderrock, representant a la premsa especialitzada musical catalana; Xavi Fortuny, representant a l’Associació de Mànagers, Promotors i Representants de Catalunya; Gerard Quintana, músic gironí de reconeguda trajectòria i actual president de l’Acadèmia Catalana de la Música, i representants de l’Ajuntament de Girona.
A banda dels concerts, el festival Strenes pretén convertir la ciutat de Girona en l’escenari d’un seguit d’activitats culturals des d’un mes abans de l’inici del festival. Així, durant aquest període, s’organitzaran taules rodones, activitats adreçades a grups de música i professionals del sector, xerrades, masterclass, projeccions, etc., aprofitant el gran teixit cultural del qual gaudeix la ciutat, així com la complicitat dels artistes que aquests dies passaran per Girona. Un dels objectius del festival és que les entitats de la ciutat hi col·laborin, hi participin i proposin activitats.
Strenes ha estat ideat per Promo Arts Music que, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, són els organitzadors d’aquest nou festival. Promo Arts Music és el responsable d’altres festivals d’èxit com l’Acústica de Figueres o el festival Sons del Món, que es realitza en diverses localitats del litoral de la Costa Brava durant els mesos d’estiu.
La ciutat de Girona incorpora aquest 2013 aquest nou festival a la seva rica i variada oferta cultural i demostra que, en un context de crisi econòmica, Girona ha fet una aposta estratègica perquè la cultura sigui un dels eixos vertebradors de la ciutat del present i del futur.
Les entitats que col·laboren a la comissió artística també col·laboraran en l’organització de diferents activitats durant el festival. La revista Enderrock celebrarà el seu vintè aniversari en un programa d’actes que s’iniciarà durant el festival. L’Associació de Representants de Catalunya (ARC) seran els organitzadors de la jornada professional dirigida a artistes, grups de música, mànagers i programadors.